İzmir'de tehlike yaklaşıyor: Su kesintisi yapılabilir

İzmir'in içme suyu ihtiyacını karşılayan ve tehlike çanlarının çaldığı Tahtalı Barajında, su seviyesi yüzde 15.29'a geriledi.

Son 16 yılın en düşük seviyesine gelen barajla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Tehlikeli bir dönemdeyiz ve 2008'den sonraki en düşük seviye. Yüzden 15 seviyeden korkmalıyız. Suyu çok dikkatli kullanmalıyız. Su kesintileri yapılabilir, normaldir; ama bunu siyasileştirmemeliyiz. İzmir'in rahat bir yaz dönemi geçirmesi için en az yüzde 35'lere gelmesi lazım. Tehlike sadece İzmir'de değil; Aydın, Denizli, Muğla, İstanbul, her yerde tehlike var" dedi.


SON 16 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİ

İzmir'de son aylarda yağış miktarının ciddi manada düşmesi barajları kötü etkiledi. İzmir'in içme suyu ihtiyacını karşılaşan Tahtalı Barajında ise su seviyesi kritik bir seviyeye geldi. Barajda su seviyesi yüzde 15.29'a gerilerken, bu oran son 16 yılın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.


DİĞER BARAJLARDA DURUM:

Balçova Barajı yüzde 14.86, Gördes Barajı yüzde 2.89, Ürkmez Barajı yüzde 9.79, Güzelhisar Barajı yüzde 66.66, Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı yüzde 9.79








Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın