2025 TÜRKİYE YÜZYILININ BAŞLANGICI OLACAK

 2025 Türkiye Yüzyılının Başlangıcı olacak.

 

O zaman yollar açılacak dünyanın her bir tarafına köprüler kurulacak.

 

Genel anlamda her ne kadar 2025 yılı için kötü senaryolar yazılıp çizilse de ben 2025 yılının Türkiye için yeni bir yüzyılın başlangıcı olacağını düşünüyorum.Tabi kendime hemen şu soruyu soruyorum neye göre düşünüyorsun? Her şey düşünmekle olsaydı her şey çok güzel olurdu zaten. Çünkü herkes güzel bir hayat yaşamak ister en güzelini düşünür. Sadece düşünmek yetmiyor, icra etmek gerek.


 Evet bugün baktığımızda sadece ülkemizde değil tüm dünyada

büyük sıkıntılar var. Biz geneli düşünerek ülkemiz üzerinden gidelim. Bizim daha güzel yarınlar için önüne geçmemiz gereken sıkıntılarımız neler. Ona bir bakalım.


*Aile; Devlet Ailelere çocuklarını yetiştirebileceği en ideal şartları mutlaka sağlamalı ve takipçisi olmalıdır. Her ilde ilçede belediyeler var. Bu belediyeler ailelerin karnesini çıkarmalı. Yol ve yöntemler belirlenmeli. Bakanlığın desteğiyle de ailelerin sıkıntıları çözülmeli. Ailelerin sıkıntıları çözülürse ülkede her şey çözülür, düzene girer. Uyuşturucunun önüne geçilir, terör biter, faiz düşer, enflasyon olmaz toplum düzelir ülke düzelir.


*Eğitim; Eğitimde uygulama çocukların yetenek ve becerilenine göre ilköğretimden başlamalı üniversitede tam uygulama alanı olmalı ve üniversite sanayi iş birliğine daha çok ehemmiyet verilmeli. Örneğin tarım alanında üniversitelerin ilgili bölümünde ziraat fakültesinin geniş arazilere sahip olması orada olduğu ilin mevsimsel etkilerine göre ürünler yetiştirilmeli, çiftlikler kurulmalı. 


*Adalet; Adalet mülkün temelidir.

Ülkemizde adaletin tam anlamıyla sağlanabilmesi için inancımızla ve değerlerimizle ölçüşen ülkemizin sosyolojik yapısına uygun çağın gerekliliklerine uyumlu ve geleceğe dönük sistemsel bir anayasa yapılmalıdır. 


*Üretim; Üreticilerin bankaların sömürgesinden kurtarılması gerek. Haksız rekabetin önüne geçilmeli. Üreticinin yatırımı üst seviyede desteklenmeli finansa erişimde önü açılmalı. 


*Hizmet; Belediyeler cumhurbaşkanımızın yayınlamış olduğu tasarruf genelgesine harfiyen uymalı yüz milyonları geçen gereksiz konserler yerine bu kaynağı ihtiyaç sahibi insanlar için veya istihdam ve yatırım odaklı değerlendirilebilir.


*Tarım; Ülkemizde tarıma çok önem verilmeli, boş arazilerin tarıma dahil edilmesi gerekir. Örneğin, Ardahan’da bulunan boş araziler Ardahan Üniversitesinin ziraat fakültesine verilmeli. Öğretim görevlileri ve öğrencilere ekipman sağlanarak topraklar işlenmeli hayvancılık yapılmalı çiftlikler kurulmalı. 


 Bu belirtiğim konular üzerinde uzun yıllardır çalışmalar yapılıyor. Ancak günün sonunda işin ranta döndüğünü görüyoruz. Çünkü yamama iş yapıyoruz. O da birilerinin nemalanmasıyla sonuçlanıyor. Bugün baktığımızda yollarımız, köprülerimiz, tünellerimiz, hava limanlarımız ve savunma sanayi alanında yapılan o kadar güzel işler var, yapıldı oldu. O zaman yukarda belirtiklerimde olabilir. Köprülere yollara ayırdığımız bütçe gibi alilerimizin gerçek yaşamına da ayırabiliriz. Yapılan o güzel yollarda seyahat etme fırsatını verelim onlara.


 Her şey bir ailenin yaşantısından geçiyor. O zaman yollar açılır dünyanın her tarafına köprüler kurulur.