Zafer Bayramı’nda TSK Araçları ve İlk Yardım Dersleri

Samsun’daki Zafer Bayramı etkinliğinde TSK araçları sergilendi, ilk yardım dersleri verildi ve bando konseri yapıldı. Gazi Komutan Tümgeneral Davut Alâ etkinliği ziyaret etti.

Samsun’da, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıldönümü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikte, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli ve araçları büyük ilgi gördü. Garnizon Komutanlığına bağlı Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, TSK’nın çeşitli alanlarda yaptığı çalışmalar, sağlık sınıfının eğitim malzemeleri ve millî imkanlarla yapılmış maket silah sistemleri vatandaşlara tanıtıldı.

Gazi Komutan Tümgeneral Davut Alâ’nın da katıldığı etkinlikte, vatandaşlar uygulamalı ilk yardım dersleri aldı. Kirpi, zırhlı personel taşıyıcı araç (ZPT), ambulans cip ve sıhhiye araçları da vatandaşların ziyaretine açıldı. İki gün sürecek program kapsamında, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı mini bir konser verdi. Etkinlik boyunca, vatandaşlar stantlar ve askeri araçlarla büyük bir ilgilenme gösterdi ve Türk askerinin kullandığı araç ve gereçlerden gurur duyduklarını ifade ettiler.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın