Yusuf Dikeç Siyasete Mi Girecek?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran milli atıcı Yusuf Dikeç, siyasete atılacağına dair çıkan iddialara yanıt verdi. Dikeç, "Siyasileştirmek hoş bir şey değil," diyerek sporcu kimliğiyle devam etmek istediğini belirtti.

Sporcu Kimliğine Vurgu
Dikeç, siyasete açılacağı yönündeki iddiaları reddederek, “Siyasi kimliğimle değil, sporcu kimliğimle geldim ve devam etmek istiyorum,” dedi. Kendi çizgisinin ülkeye hizmet etmek olduğunu vurgulayan Dikeç, kişisel siyasi düşüncesinin olduğunu ancak bu düşüncenin aktif bir siyasi ajanda oluşturmadığını ifade etti.

Siyasi Düşüncelerini Seçimle Sınırlı Tutacak
Dikeç, siyasi düşüncelerini seçim zamanı kullanacağını belirterek, “Her Türk vatandaşı gibi seçim zamanı oyumu kullanacağım,” şeklinde konuştu. Ancak, siyasetin kendisini yönlendirmesi yerine sporcu kimliğiyle hareket etmeyi sürdüreceğini ifade etti.

Ülkeye Hizmet Edemeyiz Sözü
Dikeç, “İnsanların hepsini mutlu edemeyiz,” diyerek, ülkeye hizmet etmenin kendisi için en önemli şey olduğunu söyledi. Sporcu kimliğini koruyarak ülkesine hizmet etmeyi amaçladığını ve bu bayrak altında yaşayan insanların tek bir siyasi düşüncesinin olması gerektiğini belirtti.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın