Yurt Dışı Alışverişte Yeni Kargo Limiti ve Vergi Düzenlemesi

Yurt dışı alışverişlerinde yeni düzenlemeyle hızlı kargo limiti 150 eurodan 30 euroya düştü, AB ve AB dışı kargolarda vergi oranları arttı.

Yurt dışından yapılan alışverişlerle ilgili olarak yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun bazı maddelerinin uygulanması hakkında değişiklik yapıldı. Buna göre, yurt dışı e-ticaret sitelerinden posta veya hızlı kargo ile gelecek ürünlerin alışveriş limiti 150 eurodan 30 euroya düşürüldü.

AB ve AB Dışı Ülkelerden Gelen Kargolarda Vergi Oranları Artırıldı

Yeni düzenlemeye göre, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelen kargolarda vergi oranı yüzde 18’den yüzde 30’a çıkarılırken, AB dışı ülkelerden gelen kargolarda vergi oranı ise yüzde 30’dan yüzde 60’a yükseltildi. Ayrıca, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na ekli IV sayılı listedeki eşya olması durumunda bu oranlara ek olarak yüzde 20 oranında tek ve maktu vergi tahsil edilecek.

Bu düzenlemeler, yurt dışından alışveriş yapanların dikkat etmesi gereken önemli değişiklikler içeriyor. Özellikle düşük limitler ve artan vergi oranları, alışveriş maliyetlerini ciddi şekilde etkileyecek.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın