YÖK ve Afrika Birliği'nden İş Birliği Mutabakatı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Afrika Birliği arasında yükseköğretimde iş birliğini artırmayı hedefleyen mutabakat zaptı imzalandı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Afrika Birliği arasında yükseköğretim alanında yeni fırsatlar sunmayı hedefleyen bir mutabakat zaptı imzalandı. YÖK’te gerçekleştirilen törende YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Afrika Birliği Eğitim, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komiseri Prof. Mohammed Belhocine ve Afrika ülkelerinin Ankara Büyükelçileri hazır bulundu.

Özvar, Türkiye ile Afrika arasındaki mevcut ekonomik ve diplomatik ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla imzalanan mutabakat zaptının, akademik değişim programları ve bilimsel iş birliği alanında önemli bir adım olduğunu belirtti. Özvar, ayrıca Türkiye ve Afrika arasındaki ticaret hacminin 40,7 milyar ABD doları olduğunu, Türkiye'nin Afrika’daki doğrudan yatırımlarının ise 6 milyar ABD doları aşmasını öngördüklerini ifade etti.

Mutabakat zaptının ana hedefleri arasında, Türkiye ve Afrika Birliği yükseköğretim kurumları arasında akademik ve bilimsel iş birliğinin teşvik edilmesi, öğrenci ve akademik personel hareketliliğinin artırılması ve ortak diploma programlarının geliştirilmesi yer alıyor. Ayrıca, bir ‘Yükseköğretim Çalışma Grubu’ oluşturulacağı ve bu grup aracılığıyla iş birliğinin daha da ileriye taşınacağı belirtildi.

Törende, mutabakat zaptının imzalanmasının ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın