Yavaş ve İmamoğlu Arasında Kurultay Krizi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 20. Olağanüstü Kurultayı’nın ikinci gününde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş organizasyon sorunlarına eleştirilerde bulundu. Yavaş, konuşma sırasının kendisine bir saat önce bildirildiğini belirterek, “Polemik çıkartmak istemiyorum ama Ekrem Başkan’ın konuşması gibi ben de bir konuşma yapmak isterdim. Aylardır ‘Ekrem mi Mansur mu’ tartışmalarına karşıyız. İkisini konuşturmak fitne ateşine odun atmak demektir,” dedi.

Ekrem İmamoğlu: “Rahatsız Olacağın Bir Yerde Konuşmamı Yere Atarım”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş’ın siteminin ardından açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “Senin rahatsız olacağın bir yerde bunu bilsem konuşmamı yere atar, yerime otururum başkanım,” diyerek, kurultaydaki konuşma sırasının düzenlenmesiyle ilgili endişe taşımadığını ve Yavaş’ın rahatsızlığını gidermek için her türlü adımı atacağını belirtti.

Özgür Özel: “Burada Bütün Sorumluluk Bana Aittir”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaşanan karışıklıkla ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, “Burada bütün sorumluluk genel başkan olarak bana aittir. Ne Selin Hoca'nın, ne Ekrem Başkan’ın, ne Divan Başkanı’nın değil, tüm sorumluluk bana aittir,” diyerek, organizasyon sorumluluğunu üstlendi ve yaşanan aksaklıkların kendisinin sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Ayrıca, “Eğer bir kişinin hakkı birine geçtiyse o hakkı helal etsin, sorumluluk benim, benim de kusurumu affetsinler,” dedi.

Milli Takım ve Atatürk Vurgusu

Konuşmasında milli takım maçlarına ve Atatürk'e atıfta bulunan Yavaş, “İstiklal Marşı'mıza, bayrağımızla problemi olmayan herkesle beraberiz. Eğer öyleysek İstiklal Marşı'mıza söz edenlerle ve ‘keşke Yunan kazansaydı’ diyenlerle mesafemizi koymamız gerekir,” diyerek, milli değerlerin korunması gerektiğini vurguladı.

Kurultayın Kapanışı ve Aile Fotoğrafı

Kurultayın kapanışında aile fotoğrafı çekilirken yaşananlar hakkında da konuşan İmamoğlu, Yavaş’ın rahatsızlığını dile getirdi ve endişe etmemesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın