Vakıfbank'tan KPSS'siz personel alımı duyuruldu

VAKIFBANK'TAN son dakika açıklaması geldi. Banka KPSS'siz çeşitli kadrolarda personel alımı yapacağını duyurdu. İşte Vakıfbank'ın KPSS'siz personel alımı süreci hakkında tüm detaylar.

Vakıfbank tarafından yayımlanan duyuruda, 'müfettiş yardımcısı', 'BT müfettiş yardımcısı', 'kontrolör yardımcısı', 'BT kontrolör yardımcısı', 'uzman yardımcısı', 'mimar, mühendis' ve 'memur' gibi çeşitli pozisyonlarda personel alımı yapılacağı belirtildi. Bu kadrolar için başvuru şartları adayların pozisyona göre değişiklik gösterecek.

İKAMET VE SINAV ŞARTLARI
Vakıfbank personel alımı sınavla gerçekleştirilecek ve sınav Türkiye genelinde birçok şehirde yapılacak. Sınavın düzenleneceği iller arasında Adana, Ankara, Antalya, İstanbul (Anadolu ve Avrupa yakası), İzmir, Bursa, Van ve Gaziantep
yer alıyor.


O POZİSYONLARDA İKAMET
İkamet şartı ise kadrolara göre farklılık gösteriyor. 'uzman yardımcısı', 'mimar,mühendis' ve 'memur' kadrolarına başvuran adayların belirli illerde ikamet etmesi gerekiyor. Adayların ikamet ettikleri il, başvurularının değerlendirileceği şehir olarak kabul ediliyor ve başarılı olan adayların görev yerlerinde en az 5 yıl çalışmaları zorunlu tutulacak.

BAŞVURU VE KRİTER ŞARTLARI
Yapılan açıklamada şu detaylara yer verildi:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
Herhangi bir hapis cezası almamış olmak, kamu hizmetinden yasaklı bulunmamak.
1 Ocak 1994 ve sonrasında doğmuş olmak.
Bankanın geçmiş sınav süreçlerinden başarısız sayılmamış olmak.
Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış, ertelemiş ya da muaf olmak.
Ayrıca, başvuru yapılacak kadrolara uygun lisans bölümlerinden mezun olmak da aranan şartlar arasında. Adaylar, 31 Mart 2025 tarihine kadar mezuniyet belgesi sunmak koşuluyla son sınıf öğrencisi olarak da başvuruda bulunabilirler.

4 YILLIK LİSANS
Müfettiş ve kontrolör yardımcılığı pozisyonlarına başvuracak adayların dört yıllık lisans bölümlerinden mezun olmaları gerekiyor. Ayrıca bu pozisyonlara başvuracak adayların bedensel ve ruhsal sağlıklarının, yurdun her bölgesinde görev yapmaya uygun olması şartı aranıyor.

4 YILLIK FAKÜLTE
Uzman yardımcısı, mimar, mühendis ve memur pozisyonları için de yine dört yıllık fakülte mezunu olmak ve sağlık durumu açısından her türlü çalışma koşuluna uygun olmak gerekiyor.

SON GÜN 30 EKİM
Vakıfbank’ın personel alım ilanlarına başvurular 30 Ekim 2024 Çarşamba günü sona erecek. Başvurular, İstanbul Üniversitesi Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılacak ve adayların 750 lira başvuru ücreti ödemeleri gerekecek. Başvurularını tamamlayan adaylar, Vakıfbank'ın sınav sürecine katılacak.

YANLIŞ BİLGİ UYARISI
Adayların başvurularında herhangi bir yanlış bilgi vermeleri durumunda, sınavı kazansalar bile hak iddia edemeyecekleri de belirtildi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın