Uyuşturucu Operasyonu: 3.8 Milyon Hap Ele Geçirildi

İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda, 4 ay süren takip sonucunda 3 milyon 815 bin uyuşturucu hap ele geçirildi ve 19 şüpheli yakalandı. Operasyon, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yürütüldü ve Zeytinburnu'ndaki bir imalathaneye baskın yapıldı.

İstanbul'da polis ekipleri, 4 ay süren titiz bir takibin ardından uyuşturucu operasyonu düzenledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen geniş çaplı operasyonda, 3 milyon 815 bin uyuşturucu hap ele geçirildi ve 19 şüpheli yakalandı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen soruşturma kapsamında, polis ekipleri ülke genelinde faaliyet gösteren ve sentetik ecza üreten bir suç ağını hedef aldı. Zeytinburnu ilçesindeki imalathanede üretim yapan suç örgütü, hapları başka illere nakletmek üzere hazırlıyordu.

Operasyonun ilk aşamasında, nakliye aracıyla yapılan baskında 750 bin sentetik ecza hapı ele geçirildi. Devam eden operasyonlarda, suç örgütünün imalathanelerine baskın düzenlendi ve toplam 19 şüpheli gözaltına alındı. Eş zamanlı operasyonlarda, suç örgütü lideri M.Ş.D. de dahil olmak üzere birçok kişi yakalandı.

Baskınlarda, 14 hap basma ve paketleme makinesi, çeşitli sarf malzemeleri, 3 milyon 815 bin sentetik ecza hapı, 12 milyon 200 bin basıma hazır hap kapsülü, bir ruhsatsız tabanca ve çeşitli mühimmat ele geçirildi.

Yakalanan şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi ve haklarında soruşturma başlatıldı. Önceki bir operasyonun 4 Mayıs 2024 tarihinde yapıldığı ve 365 bin sentetik ecza hapının ele geçirildiği belirtildi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın