Uraloğlu: “PTT, Küresel Posta Ağıyla Dünyayı Kucaklıyor”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Evrensel Posta Birliği (UPU) Bölgesi Strateji Forumu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin posta sektöründe küresel iş birliğini güçlendirecek adımlar atacağını belirtti. Forumda, 2026-2029 dönemi stratejilerinin şekillendirilmesi, verimlilik artırma ve sınır ötesi posta tedarik zincirlerinin optimizasyonu gibi konular ele alınacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa ve Orta Asya’dan posta sektörünün üst düzey paydaşlarını bir araya getiren Evrensel Posta Birliği (UPU) Bölgesi Strateji Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen forumda, küresel posta ağı oluşturma ve geliştirme sürecinde atılması gereken adımları vurguladı.

Forumda konuşan Uraloğlu, UPU'nun 9 Ekim 1874 tarihinde kurulduğunu hatırlatarak, Posta ve Telgraf Teşkilatı’nın Evrensel Posta Birliği'nin kurucu üyelerinden biri olarak her dönemde yakın iş birliği içinde olduğunu belirtti. UPU’nun 2016 yılında başlayan İstanbul Dönemi’nin başarılarla dolu bir dönem olduğunu ve bu dönemde elde edilen bilgi ve tecrübelerin PTT'nin rolünü artırdığını ifade etti.

Uraloğlu, forumda UPU’nun 2026-2029 dönem stratejilerine katkıda bulunacaklarını belirterek, küresel posta ekosisteminde yenilikler yaparak sektörün dönüşümünü ve büyümesini desteklemeyi hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, Ankara’dan Dubai’ye uzanan bir yol haritası çıkaracaklarını ve üye ülkelerin temel politika, verimlilik artırma ve sınır ötesi posta tedarik zincirlerinin optimizasyonu gibi konuları ele alacaklarını açıkladı.

PTT’nin 3 bin 655 işyeri ve 38 bin 874 personeli ile dünya markası olma yolunda hızla ilerlediğini ve 210’dan fazla noktaya uluslararası posta ve kargo gönderimi yaptığını belirten Uraloğlu, PTT’nin 184 yıllık köklü geçmişi ile birçok alanda hizmet sunduğunu vurguladı. Ayrıca, PTT’nin hiçbir banka ve kargonun bulunmadığı 1.347 noktada vatandaşlara hizmet verdiğini ve 68 adet PTTMATİK ile hizmet sağladığını ifade etti.

Son olarak, Türkiye’nin yaşadığı büyük depremler sırasında PTT’nin önemli hizmetler sunduğunu belirten Uraloğlu, forumun tüm paydaşlar için faydalı olmasını temenni etti ve PTT’nin bu süreçteki katkılarından dolayı teşekkür etti.

Hilal İçigen Elbir

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın