Uraloğlu, Güney Kore'de GICC 2024'te Bulunacak

Bakan Uraloğlu, GICC 2024 kapsamında Güney Kore'de temaslarda bulunacak, iki ülke arasında altyapı ve haberleşme iş birliği fırsatlarını değerlendirecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 11-12 Eylül tarihlerinde Küresel Altyapı İş Birliği Konferansı (GICC) 2024 için Güney Kore’ye giderek bir dizi temasta bulunacak. İlk olarak 11 Eylül'de Seul'deki Türkiye Büyükelçiliği'ni ziyaret edip Büyükelçi Salih Murat Tamer ile görüşecek olan Uraloğlu, ardından Kore Arazi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Park Sang-Woo ile bir araya gelecek. Görüşmelerde iki ülke arasında haberleşme ve altyapı projelerinde iş birliği potansiyelleri ele alınacak.

Bakan Uraloğlu, GICC 2024’e katılarak uluslararası iş birliği fırsatlarını değerlendirecek ve fuarda yapılacak görüşmelerin ardından Koreli ve Kore'de yaşayan Türk iş insanlarıyla buluşacak. Program kapsamında Gyeongbok Sarayı ve Namsan Seul Kulesi’ni de ziyaret edecek olan Uraloğlu'na, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay eşlik edecek.

Ziyaretin ikinci gününde hızlı trenle Busan’a geçecek olan Uraloğlu, Kore Savaşı'nda şehit düşen 462 Türk askerinin kabrinin bulunduğu Birleşmiş Milletler Anıt Mezarlığı’nı ziyaret ederek Türk Anıtı'na çelenk bırakacak.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın