Üniversiteyi Kazanan Canikli Öğrencilere Burs Müjdesi!

Samsun’un Canik ilçesinde, üniversiteyi kazanan öğrencilere büyük bir destek geliyor. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede üniversiteyi kazanan tüm öğrencilere burs desteği vereceklerini açıkladı.

Burs Desteği Geleneği Sürüyor

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, üniversiteyi ilk kez kazanan öğrencilere yönelik burs desteğini sürdürdüklerini belirtti. Başkan Sandıkçı, "Bu yıl da ilçemizden ilk defa üniversiteyi kazanan tüm öğrencilerimize burs desteği sağlıyoruz. Canik’imizde bir gelenek haline getirdiğimiz burs desteğimizle, öğrencilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Eğitim Hayatına Kapsamlı Destek

Başkan Sandıkçı, ilçede eğitime yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı. "Üniversite öğrencilerimize yönelik burs desteğimiz ile birlikte, ilçemizdeki üniversite öğrencilerimizin elektrik, su ve doğalgaz faturalarının tamamını karşılıyoruz. Ayrıca KPSS, YKS ve LGS sınav ücretlerinin hepsini karşılıyoruz. YKS ve LGS’de derece elde eden öğrencilerimizi ödüllerle buluşturuyoruz" dedi.

Ücretsiz Eğitim Programları ve Uygulamalı Eğitimler

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler için ücretsiz eğitim programları düzenlediklerini belirten Başkan Sandıkçı, bilim ve teknoloji gibi birçok farklı alanda öğrenciler için ücretsiz uygulamalı eğitimler de düzenlediklerini ifade etti. "Eğitim dostu belediye unvanımızla çalışmaya devam ederek, eğitime yönelik yeni projeleri ilçemizde hayata geçirmeye devam edeceğiz" dedi.

Burs Başvuruları Başladı

2024 YKS Yerleştirme Sonuçları’na göre Canik’te üniversiteyi ilk defa kazanan öğrenciler, Canik Belediyesi Hizmet Binası’nda yer alan Canik Belediyesi Kadın-Aile ve Sosyal Yardım Hizmetleri Müdürlüğü üzerinden burs başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın