Çatışmada Yaralanan Polis Memuru Şehit Oldu

Ümraniye'de bir şüphelinin polisin silahını alarak açtığı ateş sonucu kadın polis memuru Ş.Y. şehit oldu, şüpheli yaralı olarak yakalandı.

İstanbul Ümraniye’de bir polis memuru, şüpheli bir şahısla yaşanan arbedede silahla vurularak şehit oldu. Olay, 23.09.2024 tarihinde saat 23.15 civarında Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi'nde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, çeşitli suçlardan 26 kaydı bulunan 19 yaşındaki Y.E.Ç., gözaltına alınmaya çalışıldığı sırada bir polis memurunun silahını ele geçirerek polislere ve çevreye ateş açtı. Çıkan çatışmada ağır yaralanan 27 yaşındaki kadın polis memuru Ş.Y., kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili yaptığı açıklamada, Y.E.Ç.'nin daha önce "motosiklet hırsızlığı" suçundan arandığı ve firar ettiği belirtildi. 23 Eylül günü Ihlamurkuyu Mahallesi'nde yakalanan şüphelinin, gözaltına alınırken polislerle yaşadığı arbedede bir memurun silahını alarak ateş açtığı ifade edildi. Çatışma sırasında yaralanan polis memuru Ş.Y., hastanede şehit oldu. Olayda yaralanan polis memuru K.H.S. ve şüphelinin annesi P.G. hastanede tedavi altına alındı.

Yaralı olarak yakalanan şüpheli Y.E.Ç. hakkında "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından soruşturma başlatıldı.

Emniyet Müdürlüğü, şehit polis memuruna Allah'tan rahmet dilerken, yaralı memur için acil şifalar dileklerinde bulundu.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın