Ulucanlar Cezaevi'nde 12 Eylül İdamları Anıldı

Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde, 12 Eylül 1980 darbesinde idam edilen ülkücüler için anma programı gerçekleştirildi. "Taş Medreseli Ülkücüler" olarak bilinen grup, cezaevinde hayatını kaybeden arkadaşlarını andı.

Kur'an Tilaveti ve Marşlarla Başlayan Program

Anma töreni, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda Ulucanlar Cezaevi Müzesi gezildi ve saz eşliğinde marşlar okundu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım’ın katıldığı törende, 12 Eylül döneminde yaşanan acılar ve kayıplar yad edildi.

Yıldırım: “12 Eylül’ün Amacı Türkiye'nin Bağımsızlığını Engellemekti”

Yaşar Yıldırım, 12 Eylül darbesinin hedefinin Türkiye'nin bağımsızlığını engellemek olduğunu belirtti. "Bu darbenin amacı, Milliyetçi Hareket Partisi ve Türk milliyetçilerini yok etmekti. İlk tanklar, TRT’ye değil, MHP Genel Merkezi’ne gitmişti," dedi.

12 Eylül Darbesinin Yurt Dışı Etkileri

Yıldırım, darbenin yurt dışındaki etkilerine de değindi. Kenan Evren'in, NATO'dan ihraç edilen Yunanistan'ı bir ay sonra tekrar NATO’ya aldığını ifade etti. "Türk milliyetçiliği, bu ülkeye yapılacak her türlü saldırının önündeki ilk engeldir," şeklinde konuştu.

Genel Başkan Bahçeli’nin Unutulmaz Desteği

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, hayatını kaybeden ülkücüleri unutmadığını ve anıt yaptırdığını belirten Yıldırım, "Ülkücü Şehitler Anıtı ve Taş Medreseliler Hatıra Ormanı’nın yapılmasını sağladı. Bu anıtlar, şehitlerimizin hatırasını yaşatacaktır," dedi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın