Türkiye’nin Fotoğraf Festivali “Şehrin İtirazı”yla Başlıyor

“Şehrin İtirazı” temasıyla düzenlenen 14. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali, 20 Aralık 2024 - 20 Ocak 2025 tarihleri arasında Bursa'nın sokaklarını sanatla buluşturacak. Festivalde, 30’a yakın solo ve grup sergisi yer alacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle gelenekselleşen Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (Fotofest), bu yıl 14. kez sanatseverlerle buluşuyor. “Şehrin İtirazı” temasıyla düzenlenen festival, 20 Aralık 2024 ile 20 Ocak 2025 tarihleri arasında Bursa sokaklarını ve mahallelerini sanatla buluşturacak.

Festivalde 30’a Yakın Solo ve Grup Sergisi Yer Alacak

Bu yıl küratörlüğünü Fotoğrafçı, Akademisyen ve Eleştirmen Laleper Aytek’in üstlendiği Fotofest, bir ay sürecek. Festival boyunca 30’a yakın solo sergi ve grup sergisi, Bursa’nın farklı ilçelerindeki galerilerde sanatseverlerle buluşacak. Etkinlik, sadece sergi mekanlarıyla sınırlı kalmayarak şehre yayılan bir sanat etkinliğine dönüşecek.

Bursa’nın “Saklı Sesi” Dünyaya Duyurulacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, festivalin Bursa’nın derinlerde saklı kalan sesini tüm dünyaya duyuracağını belirterek, “Bursa, fotoğraflarla kendi hikâyesini anlatacak. Sanat, bu şehrin itirazını duyuracak ve ruhumuzu besleyecek” dedi. Fotofest, yalnızca bir sanat etkinliği değil, aynı zamanda Bursa’nın çok sesli ve dinamik yapısının bir yansıması olacak.

Kadın Sanatçılara Önemli Bir Yer

Festivalin küratörü Laleper Aytek, bu yılki Fotofest’te kadın fotoğrafçıların yüzde 66 ile temsil edildiğini vurguladı. Toplamda 28 solo sergi ve 2 grup sergisinin yanı sıra, yan etkinlikler ve atölyelerle de festivalin zenginleştirileceğini belirtti. Festivalin sürdürülebilirliği ve şehir geneline yayılmış uzun süreli yapısıyla fark yarattığını dile getiren Aytek, sanatseverleri yeni deneyimlere davet etti.

Fotofest: Türkiye’nin İlk ve Tek Uluslararası Fotoğraf Festivali

Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası fotoğraf festivali olan BursaFotoFest’in, her yıl fotoğraf dünyasının usta isimlerini Bursa’da buluşturduğunu ifade etti. BUFSAD Başkanı Tarık Akkurt da 14 yıldır süren festivalin uluslararası alandaki önemine vurgu yaparak, festivalin büyüyerek devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Program, konuşmaların ardından soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın