Türkiye'de trafik kazaları: 12 ölü, 4 yaralı

TÜRKİYE genelinde son 24 saat içinde yaşanan trafik kazaları, maalesef can kayıpları ve yaralanmalara yol açtı. Adıyaman, Diyarbakır, Konya, Karaman, Tekirdağ ve Nevşehir'de meydana gelen kazalarda toplam 12 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı.

 

Ülke genelinde ki karayollarında son 24 saat içerisinde aşırı hız, dikkatsizlik ve dalgınlık, trafik ışıklarına uymama, şerit ihlali, yorgunluk ve uykusuzluk ve kötü hava koşulları sebebiyle meydana gelen trafik kazalarında 12 kişi hayatını kaybederken 4 kişi ise yaralandı. Yetkililer, sürücüleri dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıyor.

 

  • Kazaların meydana geldiği şehirler ve detayları

 

  • 17 YAŞINDA HAYATA VEDA ETTİ
  • Adıyaman'da meydana gelen kazada Muhammed Umut Parlak (17) 34 GYV 562 plakalı motosiklet ile Nurten C. idaresindeki 02 ABD 669 plakalı otomobilin çarpışması sonucu yaralanan Muhammed Umut Parlak, kaldırıldığı hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kazayla ilgili inceleme sürüyor.

 

  • DİYARBAKIR'DA 4 ARAÇ İLE 1 MOTOSİKLET KAZASINDA 3 ÖLÜ, 2 YARALI
  • Diyarbakır'da tır, traktör, otomobil, hafif ticari araç ve motosikletin karıştığı zincirleme trafik kazasında Muhammed Çalı, Bünyamin Ergin ve Mehmet Oruç'un hayatını kaybettiği belirlenirken, durumu ağır olan 2 yaralının hastanedeki tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. Jandarma kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

 

 

  • KONYA'DA TRAKTÖR İKİYE BÖLÜNDÜ: 1 ÖLÜ, 1 YARALI
  • Konya'da Mehmet Ali Kaymakçı (28) yönetimindeki 42 BFM 40 plakalı otomobil, Ş.A. yönetimindeki 42 AKN 083 plakalı traktörle çarpıştı. Kazada hurdaya dönem otomobilin sürücüsü Mehmet Ali Kaymakçı'nın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenirken, arka tekeri kopan ve iki parçaya ayrılan traktör sürücüsü Ş.A.'nın ise yaralı olarak kaldırıldığı Devlet Hastanesinde tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Kazayla ilgili tahkikat sürüyor.

 

 

OK GİBİ YAKIT TANKERİNE SAPLANDI: 1 ÖLÜ
Karaman'da Mehmet Korkmaz (20), idaresindeki 70 AAK 265 plakalı hafif ticari araç, aynı istikamette seyreden İ.P., yönetimindeki 31 APJ 131 plakalı yakıt tankerine arkadan çarptı. Kazada kamyonet, yakıt tankerinin altına girerken, sürücüsü yaralandı. Yaralanan Mehmet Korkmaz ambulansla kaldırıldığı Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İnceleme devam ediyor.

 

 

  • KAMYONET YOLDAN ÇIKTI: 2 ÖLÜ
  • Tekirdağ'da Mert Y. idaresindeki 59 AKE 377 plakalı hafif ticari araç, iddialara göre sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak kaza yaptı. Meydana gelen kazada kamyonetin ön camından fırlayan sürücü Mert Y. ve yanında bulunan Mehmet Burak K. olay yerinde hayatını kaybetti. Kazayla ilgili başlatılan inceleme sürüyor.

 

 

150 METRE SAVRULUP TARLAYA UÇTU: 2 ÖLÜ, 1 YARALI
Nevşehir'de bulunan Kayseri - Kırşehir karayolu üzerinde sürücü Z.K.'nin kullandığı 34 EC 3405 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak yaklaşık 150 metre savrulduktan sonra tarlaya uçtu. Hastaneye kaldırılan ve otomobilde yolcu olarak bulunan M.F.K. (72) ve S.K. (54) burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ağır yaralanan araç sürücüsü Z.K.'nin tedavisinin ise devam ettiği öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

 

 

SÜRÜCÜLERE UYARI
Emniyet ve Jandarma yetkilileri, sürücüleri daha dikkatli olmaya davet ediyor. Trafikte hız limitlerine uyulması, emniyet kemeri kullanımının ihmal edilmemesi ve uzun yolculuklarda dinlenmenin önemi vurgulanıyor.

 

Araştırma haber : Hakan AKGÜN

 

 

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın