Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi’ne İlk Öğrenci Kayıtları Tamamlandı

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi’ne 87 öğrenci kabul edildi. Eğitim 2024-2025 yılında başlayacak.

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesine yapılan başvurular büyük ilgi gördü. Yükseköğretim Kurulu ve Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanlığı'nın iş birliğiyle kurulan üniversitenin öğrenci kabul sonuçları açıklandı. İlk yıl Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerine 30’ar, Gıda Mühendisliği bölümüne ise 27 öğrenci kabul edildi. Toplamda 87 öğrenci, 2024-2025 akademik yılında eğitime başlayacak.

Azerbaycan'da yükseköğretime giriş sınavlarının tam puanı 700 olarak belirlenmişken, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'ne kabul edilen öğrencilerin puanları dikkat çekti. Bilgisayar Mühendisliği bölümünde en yüksek puan 684,9, Endüstri Mühendisliği'nde 663,7, Gıda Mühendisliği'nde ise 632,8 olarak belirlendi.

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Hacettepe Üniversitesi'nin programlarını sunacak ve mezunlarına bu üniversitelerin diplomalarını verecek. Üniversitenin kuruluşuna ilişkin mutabakat zaptı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla 19 Şubat 2024'te Ankara’da imzalanmıştı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın