Türk Savunma Sanayii Üç Ülkeye Eğitim İhracatı Yapıyor

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türk savunma sanayisinin üç ülkeyle eğitim ve akademi programları üzerine ihracat görüşmelerinin sürdüğünü ve bir ülkeye bu çerçevede ihracat yapıldığını açıkladı. Görgün, ayrıca teslimat ve sözleşme rakamlarının 2023’e göre daha iyi olacağını belirtti.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türk savunma sanayisinin uluslararası alanda eğitim ve akademi programları kapsamında üç ülkeyle ihracat görüşmelerinin sürdüğünü ve bir ülkeye bu kapsamda ihracat gerçekleştirildiğini açıkladı. Ankara'da düzenlenen “Milli Yetkinlik Hamlesi” lansmanında konuşan Görgün, Türk savunma sanayisinin sadece rekabet değil, sistematik bir düzen içinde ilerlemesi gerektiğine dikkat çekti.

Görgün, bağımsız bir savunma sanayiinin gerektirdiği tüm teknolojilerin sistematik bir şekilde kazanılmaya devam edildiğini ve gelecekteki teknolojilere odaklanma sürecinin başladığını belirtti. Savunma sanayisinin yeni dönem gelişiminin, ekosistemin yetenek, yetkinlik, performans, potansiyel ve kapasite açısından birbirini tamamlaması üzerine kurulu olduğunu vurguladı. Bu bağlamda, savunma sanayisinin sadece rekabet değil, aynı zamanda sistematik bir ekosistem içinde gelişimini desteklediklerini söyledi.

Şirketlerle yapılan icra kurulu toplantıları ve mutabakatlar sayesinde, alanların netleştirilerek birbirini tamamlama yönünde politikaların geliştirildiğini aktaran Görgün, iş birliği imkanlarının da arttığını ifade etti. Şirketlerin stratejilerinin birbirlerinin eksikliklerini tamamlamaya yönelik iş birlikleriyle zenginleştiğini belirtti.

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın sahip olduğu beceri ve deneyimlerin kişilere bağlı kalmaksızın sistemde kalmasını sağlamak için çeşitli çalışmalar yapıldığını kaydeden Görgün, bu alanda yapılan ihracatlarla birlikte yeni sözleşmelerin de imzalandığını söyledi. Geçtiğimiz yıl 5,5 milyar dolarlık teslimat ve 10,2 milyar dolarlık sözleşme imzaladıklarını belirten Görgün, 2024 yılı itibarıyla bu rakamların daha yüksek olmasını beklediklerini ifade etti.

Ayrıca, Türk savunma sanayisinin eğitim ihracatı konusunda önemli adımlar attığını belirten Görgün, üç ülkeyle savunma sanayi alanında eğitim ve akademi programları üzerine yapılan görüşmelerin devam ettiğini ve bu kapsamda bir ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini duyurdu.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın