Topçu'dan Pakistan ve Türkiye İlişkilerine Vurgu: 'Hakiki Kardeşlik'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu "Pakistan ve Türkiye, hakiki anlamda dost ve kardeş iki ülke olarak, tarihi bağları ve stratejik ortaklıklarıyla her alanda iş birliğini en üst seviyeye taşıyor."

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Pakistanlı öğrencileri kabul ederek, Türkiye ile Pakistan arasındaki derin kardeşlik bağlarına vurgu yaptı. Topçu, ziyarete 26. ve 27. Dönem AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, Pakistan Ankara Büyükelçiliği yetkilileri ve Türkiye'de eğitim gören 12 Pakistanlı öğrenci de katıldı.

Topçu, konuşmasında, “Pakistan-Türkiye ilişkileri, yalnızca sözde değil, özde ve hakiki bir kardeşlik üzerine kuruludur. Pakistan'dan gelen öğrencilerimizin, Türkiye'de aldıkları eğitimin ardından ülkelerine döndüklerinde, iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarına büyük katkı sunacaklarına inanıyorum” dedi. Ayrıca, Pakistan hükümetinin İsrail Başbakanı Netanyahu'yu "terörist" olarak tanıma kararını kutlayarak, bu adımın mazlumlara umut, zalimlere korku verdiğini ifade etti.

Pakistan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Adeel Ahmed ise, Türkiye-Pakistan ilişkilerinin tarihi derinliğine vurgu yaparak, "İki ülke her zaman birbirlerinin yanında olmuş ve kardeşlik temelinde en üst düzeyde ilişkiler geliştirmiştir" dedi. Metin Gündoğdu da, Türkiye'de okuyan öğrencilerin iki ülke arasındaki kültürel ve diplomatik bağları güçlendiren elçiler olduğunu belirtti.

Toplantı, Yalçın Topçu’nun heyete yemek ikramı ve hediye takdimi ile sona erdi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın