Ticaret Bakanlığı'ndan KARADENİZBİRLİK'e Tam Destek: "Çiftçimizin Yanındayız"

"KARADENİZBİRLİK, çiftçinin ve üreticinin her zaman yanında. Ticaret Bakanlığı olarak, kooperatiflerimizi ve çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz."

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes Şener, KARADENİZBİRLİK’in (Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği) önemine vurgu yaparak, “KARADENİZBİRLİK, her zaman çiftçimizin ve üreticimizin yanında yer alarak onların desteklenmesi için çalışmaktadır. Biz de Ticaret Bakanlığı olarak, kooperatiflerimizi ve dolayısıyla çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz,” dedi.

Şener, Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştirdiği inceleme ve saha gezileri kapsamında, beraberindeki heyetle birlikte Samsun'un Havza ilçesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında, KARADENİZBİRLİK’in Samsun'daki genel merkezinde yönetimle bir araya geldi.

Şener’e bu ziyarette, Genel Müdür Yardımcısı Seçkin Cenkış, Kooperatifler Daire Başkanı Gözde Ayanoğlu, Samsun Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu ve Çiğdem Çatalbaş eşlik etti. Heyet, Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'ni de ziyaret ederek, KARADENİZBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Metin, Genel Müdürü Ünal Eraslan, Kooperatif Daire Başkanı Sedat Ergin, Başkan Vekili Fahri Şahin, Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Tural, yönetim kurulu üyeleri ve kooperatif üyeleri ile bir araya geldi.

KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Eraslan, ayçiçeği üreticisine yönelik desteklerini sürdürdüklerini belirterek, “Bu yıl ayçiçeği için ton başına 19 bin lira ön alım fiyatı açıkladık. Bu fiyat, çiftçilerimizi piyasa koşullarında güçlü tutacak bir seviyededir. Modern tesislerimiz ve Birliğimizin sunduğu imkanlarla çiftçilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz,” diye konuştu.

Ziyaret sırasında kooperatifte incelemelerde bulunan Taha Enes Şener, kooperatif üyeleri ile de sohbet ederek, “Bugün burada, KARADENİZBİRLİK'in bölge için ne kadar önemli bir kuruluş olduğunu bir kez daha gördük. KARADENİZBİRLİK, çiftçimizin ve üreticimizin desteklenmesi için sürekli çalışmalar yürütüyor. Biz de Ticaret Bakanlığı olarak, bu önemli kuruluşun yanında olmaya ve çiftçilerimize destek vermeye devam edeceğiz,” dedi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın