Telegram Kurucusu Pavel Durov’un Gözaltı Süresi Fransa’da Uzatıldı

Paris’te gözaltına alınan Telegram kurucusu Pavel Durov’un gözaltı süresi, soruşturma yargıcı tarafından uzatıldı. Durov’un gözaltı gerekçesi arasında dolandırıcılık ve terörizmi teşvik suçları yer alıyor.

Fransa'nın başkenti Paris'te gözaltına alınan Telegram kurucusu Pavel Durov’un gözaltı süresi, soruşturma yargıcı tarafından uzatıldı. Bourget Havalimanı'nda özel jetle Bakü'den Paris'e geldikten sonra gözaltına alınan Durov’un, dolandırıcılık, uyuşturucu kaçakçılığı, organize suçlar, terörizmi teşvik ve siber zorbalık suçları nedeniyle gözaltında tutulduğu belirtiliyor.

Telegram’dan yapılan açıklamada, şirketin Avrupa Birliği yasalarına uyduğu ve moderasyon süreçlerinin endüstri standartlarına uygun olduğu vurgulandı. Ayrıca, Durov’un saklayacak bir şeyinin olmadığı ve Avrupa'da sık sık seyahat ettiği ifade edildi. Şirket açıklamasında, “Bir platformun kötüye kullanılmasından platformun sahibinin sorumlu olduğunu iddia etmek saçmadır. Bu durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz” denildi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın