Tekstil ihracatı 21,2 milyar dolar

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, tekstil ve konfeksiyon sektörünün ilk 8 ayda 21,2 milyar dolar ihracat yaptığını açıkladı. Faiz indirimleriyle talebin artmasını beklediklerini ve sektöre destek vereceklerini duyurdu.

Bolat, tekstil sektörünün Türkiye ekonomisi için stratejik önem taşıdığını vurguladı. Tekstil ve konfeksiyon sektörünün Türkiye’nin ekonomik büyümesinde büyük rol oynadığını ve bu sektörün, markalaşma, inovasyon ve kaliteli üretim yoluyla daha yüksek fiyatlı ürünler satma potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Bu bağlamda, hükümetin sektöre yönelik desteklerinin devam edeceğini ifade etti.

Türkiye ekonomisinin 2023 yılında %5,1 oranında reel büyüme sağladığını, 2024 yılının ilk çeyreğinde ise %5,6’lık bir büyüme kaydedildiğini belirtti. Bu büyümenin 1,6 puanlık katkısının ihracattan geldiğini, 2024 yılının ilk yarısında ise büyümenin %3,8 olduğunu ve bunun 1,4 puanlık katkısının yine ihracattan sağlandığını açıkladı. Bolat, bu performansın devam edeceğini ve tekstil sektörünün bu büyümede lokomotif rol oynamaya devam edeceğini belirtti.

Bakan Bolat, tekstil ve konfeksiyon sektörünün finansman erişimini kolaylaştırmak ve maliyetleri düşürmek amacıyla çeşitli destekler sağladıklarını da açıkladı. 6-8 Mart 2024 tarihlerinde fuara katılım sağlayan 453 firmaya 64 milyon 89 bin 488 TL destek ödemesi yapıldığını söyledi. Ayrıca, yıllık yurt dışı fuar katılım sınırlarının artırıldığını ve firmaların bu desteklerden daha fazla yararlanabileceğini vurguladı.

Bakan Bolat, "Sektörün karşılaştığı zorluklarla başa çıkmak ve daha sürdürülebilir bir büyüme sağlamak için tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışıyoruz," dedi ve Texhibition fuarının sektördeki büyümenin bir göstergesi olduğunu belirterek, desteklenen fuarların katılımının artmasını temenni etti.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın