Teknoloji Bağımlılığı: Yeni Tehditler

Bursa’da Mudanya Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Kahraman Güler, yanlış teknoloji kullanımının birçok hastalığı beraberinde getirdiğini belirtti.

Bağımlılığın Artışı
Akıllı cihazların hayatımızın vazgeçilmezi haline geldiğini vurgulayan Güler, teknoloji bağımlılığının mevcut bazı hastalıkların artış göstermesine ve yenilerinin ortaya çıkmasına neden olduğunu ifade etti.

Akıllı Telefon Bağımlılığı
Uzun süre akıllı cihaz kullanmanın, akıllı telefon bağımlılığını tetiklediğini kaydeden Güler, bunun kişisel ilişkilerde zayıflıklara, uyku bozukluklarına ve sosyal anksiyeteye yol açtığını açıkladı.

Uyku Düzeni Üzerindeki Etkiler
Güler, teknolojiye aşırı maruz kalmanın melatonin üretimini engelleyerek uyku düzenini bozduğunu belirtti. Özellikle üniversite ve lise öğrencilerinin bu şikayetlerle daha fazla başvurduğu gözlemleniyor.

Yeni Sorunlar ve Psikolojik Destek
Bağımlılığın arkasında anksiyete ve obsesif kompulsif bozukluk gibi ciddi psikolojik hastalıkların yattığını söyleyen Güler, kişilerin sosyal hayatlarına katılacak insanlarla iletişim kurmaları gerektiğini vurguladı. Problemleri tanımlayamayanların ise psikolojik destek alması gerektiğini belirtti.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın