Sucu Metin Şenay’ın İstismar Görüntülerine Erişim Talebi İstinafta Reddedildi

İstanbul’da 60 yaşındaki sucu Metin Şenay’ın cinsel istismar görüntülerini şifreli hard diskte sakladığı ve bu hard diskin açılması talebinin istinaf mahkemesi tarafından reddedildiği bildirildi. UCİM, soruşturmanın genişletilmesini ve diğer mağdurların ortaya çıkarılmasını talep ediyor.

İstanbul Bağcılar’da 60 yaşındaki sucu Metin Şenay’ın, dükkânında ses yalıtımlı bir odada 11 yıl boyunca 4 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ve bu istismarları özel şifrelerle korunan hard disklerde sakladığı ortaya çıktı. Skandalın ardından tutuklanan Şenay, 293 yıl 6 ay hapis ve 1 milyon 687 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM), Şenay’ın şifreli hard disklerinden birinin açılmasını ve soruşturmanın genişletilmesini talep etti. Ancak bu talep mahkeme tarafından reddedildi. UCİM, bu kararı istinaf mahkemesine taşıdı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25. Ceza Dairesi, ilk derece mahkemesinin kararında herhangi bir eksiklik bulunmadığını belirterek UCİM’in başvurusunu reddetti ve Şenay’ın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

UCİM Hukuk Müşaviri Ayça Bolak, “Davaya katılma talebimiz reddedilmişti. Ayrıca, Şenay’ın özel şifrelerle korunan hard disklerinden birinin açılmasını ve soruşturmanın genişletilmesini istemiştik. Yüksek bir ceza verilmesine rağmen daha fazla mağdur ve suçlunun ortaya çıkmasını umuyorduk. Şenay’ın yalnızca 4 çocukla mı sınırlı kaldığına inanmıyoruz. Hard disk açılabilseydi, belki daha fazlası ortaya çıkabilirdi” dedi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın