İsrail'den Lübnan’a Hava Saldırısı: Hizbullah Komutanı Öldürüldü İddiası

İsrail ordusu, Lübnan'a düzenlenen hava saldırısında Hizbullah komutanı Muhammed Hüseyin Ramal'ın öldürüldüğü iddiasında bulundu. Ayrıca yapılan duyuruda, Hizbullah tarafından İsrail'e 15 roket fırlatıldığı belirtildi.

Lübnan'da Hizbullah ve İsrail arasındaki karşılıklı saldırılar devam ediyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyine 15 roket fırlatıldığı belirtildi. Akka şehri ve çevresinde siren sesleri duyulurken, roketlerin bir kısmının etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Roket saldırısı nedeniyle yaralanma ve hasar bildirilmediği kaydedilen açıklamada, İsrail Hava Kuvvetleri'nin ayrıca kuzeyde sahil bölgesinde bir insansız hava aracını etkisiz hale getirdiği belirtildi.


HİZBULLAH KOMUTANI RAMAL ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI


İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Taybeh köyüne düzenlenen hava saldırısında Hizbullah komutanı Muhammed Hüseyin Ramal'ın öldürüldüğü iddiasında bulundu. Açıklamaya göre saldırıda ayrıca Hizbullah'a ait roket rampaları tespit edilerek imha edildi. İsrail birliklerinin Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait silahları da ele geçirdiği belirtilen açıklamada, İsrail Hava Kuvvetlerinin Lübnan'ın güneyindeki kara birliklerine yönelik fırlatılmaya hazır tanksavar füzesinin bulunduğu noktayı da hedef aldığı aktarıldı.


ÖLÜMÜ DOĞRULANDI


Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayya, Hamas lideri Yahya Sinwar'ın öldürüldüğünü doğruladı.


HAMAS YETKİLİSİNDEN AÇIKLAMA


Üst düzey Hamas yetkilisi Basem Naim, Hamas lideri Yahya Sinwar’ın ölümünün ardından açıklama yaptı. Liderlerin öldürülmesiyle Hamas’ın ortadan kaldırılamayacağını kaydeden Naim, “Hamas özgürlük ve haysiyet arayan insanlar tarafından yönetilen bir kurtuluş hareketidir ve bu ortadan kaldırılamaz” dedi. Öldürülen Hamas liderlerini sayan Naim, Hamas liderlerinin öldürülmesinin Hamas’ın popülerliğinin arttırdığının sözlerine ekledi. “Görünen o ki İsrail, liderlerimizi öldürmenin hareketimizin ve Filistin halkının mücadelesinin sonu anlamına geldiğine inanıyor” diyen Naim, “Hamas her defasında daha güçlü oldu ve bu liderler de gelecek nesillerin özgür Filistin yolculuğunu sürdürmeleri için bir simge haline geldi” ifadesini kullandı.



Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın