Sinop’ta 29 İşletmeye 2,9 Milyon TL Ceza

Sinop’ta, 2024’ün ilk 8 ayında yapılan 2 bin 415 gıda denetiminde uygunsuzluk tespit edilen 29 işletmeye toplamda 2 milyon 922 bin TL ceza kesildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, güvenilir gıda sağlamak için denetimlerin devam edeceğini açıkladı.

Sinop’ta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim Ekipleri, 2024 yılının ilk 8 ayında toplamda 2 bin 415 gıda denetimi gerçekleştirdi. Bu kapsamda yapılan kontrollerde uygunsuzluk tespit edilen 29 işletmeye toplamda 2 milyon 922 bin TL para cezası uygulandı.

Sinop Valiliği tarafından yapılan açıklamada, denetimlerin vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması için aralıksız olarak sürdürüldüğü belirtilirken, gıda güvenliği konusunda sıkı bir kontrol sürecinin devam ettiğine dikkat çekildi. Açıklamada, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim Ekipleri tarafından, 2024 yılının ilk 8 ayında gerçekleştirilen denetimlerde, hijyen ve güvenlik koşullarına uymayan işletmelere yaptırım uygulanmıştır. Toplamda 29 işletmeye, 2 milyon 922 bin TL ceza kesilmiştir. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla gıda tüketimini sağlamak adına denetimlerimiz kesintisiz devam edecektir” denildi.

İl genelinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinin hijyen ve güvenlik koşullarına uyum sağlayarak vatandaşlara sağlıklı ürünler sunmalarının sağlanmasının amaçlandığı belirtilen açıklamada, kamuoyunun bilinçlendirilmesi için de çalışmaların yürütüldüğü vurgulandı. Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu kapsamda gıda işletmelerine yönelik kontrollerin hem planlı denetimlerle hem de şikâyetler doğrultusunda sıklaştırılacağını ifade etti.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın