Sinemanın Kalbi Antalya’da Atacak

Bu yıl 5-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, dopdolu bir programla sinemaseverleri karşılamaya hazırlanıyor. Festival, sinemanın tüm renklerini yansıtan bir program sunacak.

Dünya Prömiyeri Yapacak Filmler

Festivalde, anlamlı ve etkili görsel anlatımıyla dikkat çeken Jannis Alexander Kiefer’in “Another German Tank Story / Başka Bir Alman Tankı Hikayesi”, Mike Leigh’in “Hard Truths / Acı Gerçekler” ve Paolo Sorrentino’nun “Parthenope / Parthenope” gibi önemli filmler gösterilecek. Bu filmler, uluslararası film festivallerinde dünya prömiyerini yapmış yapıtlar arasında.

Yarışma Dışı Seçkiler

Festivalin yarışma dışı seçkisinde ise Vahid Vakilifar’ın “Rhinoceros Conquered The Middle East / Gergedanlar Orta Doğu'yu Fethetti”, Koen Mortier’in “Skunk / Porsuk”, Coralie Fargeat’ın “The Substance / Cevher” ve Greg Kwedar’in “Sing Sing” gibi dikkat çekici filmler yer alacak.

Özel Gösterimler

Özel gösterimlerde ise Fransız yönetmen Emmanuelle Nicot’un “Dalva / Dalva”, Francis Ford Coppola’nın “Megalopolis / Megalopolis” ve Ayşe Polat’ın “Im Toten Winkel / Kör Noktada” filmleri izleyicilerle buluşacak.

Sinemanın Sınırları: Ufkun Ötesinde

Festivalin “Sınırlardan Sınırsızlığa: Ufkun Ötesinde” bölümünde ise Giovanni C. Lorusso’nun “Song of All Ends / Tüm Sonların Şarkısı”, Abbas Amini’nin “Endless Borders / Sonsuz Sınırlar” ve Dmytro Moiseiev’in “Grey Bees / Boz Arılar” gibi filmler, sinemanın sınırlarını ve toplumsal meselelere ışık tutma kapasitesini keşfedecek.

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl da sinemaseverlere unutulmaz bir deneyim sunmayı vaat ediyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın