Sıfır Emisyon: Geleceğin Ulaşım Stratejisi

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı zirvede 2053 yılı için sıfır emisyon hedeflerini vurguladı ve ulaşım odaklı sera gazı emisyonlarını sıfıra indirmek için adımlar attıklarını belirtti.

Yenilenebilir Enerji Yatırımları
TÜRKSAT Güneş Enerjisi Santrali ile yılda 15 milyon kilovat elektrik üreterek 60 milyon lira tasarruf sağlanacağını açıklayan Uraloğlu, yenilenebilir enerji projelerinin önemini vurguladı.

Ağaçlandırma Çalışmaları
Karayolları Genel Müdürlüğü ve Kamu-Özel İşbirliği projeleri kapsamında toplam 96,7 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu belirten Uraloğlu, çevreye duyarlılık çağrısında bulundu.

Ekolojik Köprü Projeleri
Yabani canlıların karıştığı trafik kazalarını azaltmak amacıyla Türkiye genelinde 15 yeni ekolojik köprü planlandığını ifade eden Uraloğlu, çevre dostu ulaşım projelerine dikkat çekti.

Karbonsuz Havalimanları
Ülkemizin 50 havalimanının karbonsuz sertifikaya sahip olduğunu belirten Uraloğlu, havalimanlarında çevresel etkilerin kontrol altına alınması için sürdürülen projeleri aktardı.

Gelecek İçin Sürdürülebilir Ulaşım
Uraloğlu, çevre duyarlı ulaşım sistemlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak için tüm paydaşlarla iş birliği yapacaklarını ve temiz bir dünya bırakma hedefi doğrultusunda çalışacaklarını söyledi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın