Şiddetli Yağış Şehri Felç Etti

Çorum'da şiddetli yağış yolları dereye döndürdü, evler ve iş yerlerini su bastı, araçlar mahsur kaldı.

Çorum’da dün akşam aniden bastıran sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağmur nedeniyle yollar adeta dereye döndü, araçlar yolda kaldı, ev ve iş yerlerini su bastı. Yoğun yağış, birçok cadde ve sokakta su birikintilerine yol açarken, Osmancık Köprüsü çevresindeki iş yerlerine su girmesi tehlikesi yaşandı. Çevredeki esnaf, su baskınını önlemek için büyük çaba sarf etti.

Esnaf Şaban Cirlan, “Her yağmurda dükkanlarımızı su basmaması için nöbet tutuyor, yağmur sularını kendimiz temizliyoruz. Mazgallar tıkandığında sular iş yerlerimize doluyor. Yetkililer bu soruna acilen çözüm bulmalı” diye konuştu.

Birçok cadde ve sokakta yükselen sular nedeniyle araçlar ilerlemekte zorlanırken, bazıları yollarda mahsur kaldı. Polis ekipleri, sel sularının yoğun olduğu bölgelerde önlem alarak trafiği alternatif güzergahlara yönlendirdi. Belediye ekipleri ise su baskınlarına müdahale etmek için yoğun bir şekilde çalıştı. Gece yarısından sonra yağış durunca sel suları çekildi ve kentte yaşam normale döndü.

Sağanak yağış, Çorum’un ilçelerinde de etkili oldu. Özellikle Osmancık’ta elektrik kesintisine neden olan yağmur, ilçeyi yaklaşık 40 dakika elektriksiz bıraktı. YEPAŞ ekiplerinin müdahalesiyle kesinti sona erdi. Laçin, Dodurga, Oğuzlar, Osmancık ve Kargı ilçelerinde de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın