Şeker Pancarının Tatlı Yolculuğu Başladı

Amasya’da şeker pancarının tarladan sofraya uzanan tatlı yolculuğu başladı. Üreticiler, tarlalardan sökülen pancarlarıyla Amasya Şeker Fabrikası’na yöneldi.

71. Pancar Alım Kampanyası

Bölgenin en büyük sanayi kuruluşu olan Amasya Şeker Fabrikası, 71. pancar alım kampanyasını dualarla açtı. Bu yıl, 730 bin ton pancardan 80 bin ton kristal şeker, 30 bin ton melas ve 6 milyon litre etil alkol üretimi planlanıyor.

Kooperatif Başkanı Mustafa Saatcı’nın Açıklamaları

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Mustafa Saatcı, “Hiçbir çiftçiye, tedarikçiye borcumuz yok” diyerek güvence verdi. 12 Ekim’de yapılacak seçimde 80 bin üye oy kullanacak.

Üretim ve İşbirlikleri

Bu kampanya döneminde 5 ilde, 332 köyde 7 bin 500 çiftçiyle pancar ekimi sözleşmesi yapıldı. Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özarslan, 80 bin ton kristal şeker hedeflediklerini açıkladı.

İlk Çiftçilere Ödüller

Programda, fabrikanın ürünlerini teslim eden ilk 10 çiftçiye ödül ve plaket verildi. Etkinlik, Amasya Valisi ve yerel yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Şeker Üretim Süreci

Şeker pancarı, yıkanarak ve kesilerek hazırlık aşamasına geçiyor. Ham şerbet, kimyasal arıtma ile şekerden arındırılıyor ve kristalizasyon işlemi ile son halini alıyor. Kristalleşen şeker, çuvallanıp depolara gönderiliyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın