Samsun’un Gururu Şaziye Demir, Dünya Şampiyonu!

Samsun’un Havza ilçesinde yaşayan Şaziye Demir, Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atarak 55 kiloda dünya şampiyonu oldu. Henüz 15 yaşında olan Şaziye, Türkiye’yi gururlandırdı.

Türkiye’yi Moldova’da Temsil Etti

Havza 25 Mayıs Anadolu Lisesi öğrencisi Şaziye Demir, Türkiye'de düzenlenen müsabakalarda Türkiye birincisi olarak Moldova’nın Kişinev kentinde yapılan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı. Şampiyonada, ülkelerin sporcularıyla karşılaşan Şaziye, 55 kg kategorisinde finale yükseldi.

Finalde Kazak Rakibini Mağlup Etti

Finalde Kazakistanlı rakibi Dilnaz Yergalı ile karşı karşıya gelen Şaziye, zorlu geçen mücadelede rakibini yenerek dünya şampiyonu oldu. Bu büyük başarısıyla Türkiye’nin milli marşını tüm dünyaya dinletti.

Kulübü Şaziye İçin Seferber Oldu

Aynı zamanda 25 Mayıs 1919 Spor Kulübü sporcusu olan Şaziye Demir, kulübünün tam desteğini aldı. Dünya şampiyonasına, beden eğitimi öğretmeni ve antrenörü Murat Aktaş’ın gözetiminde okulda hazırlandı. Kulüp Başkanı Aydın Kaya, Şaziye’nin başarısından duydukları gururu dile getirerek, diğer sporcuları da desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Antrenöründen Tebrik Mesajı

Beden eğitimi öğretmeni ve antrenörü Murat Aktaş, “Kızımıza inandık, önce Türkiye şimdi dünya şampiyonu oldu. Kendisini tebrik ediyoruz” diyerek Şaziye’nin başarısını kutladı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın