Samsun’da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtımı

Samsun’da düzenlenen toplantıda okul müdürlerine, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında uygulanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli tanıtıldı ve yeni eğitim planlamaları değerlendirildi.

Samsun’da, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli üzerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Samsun Valisi Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı Vekili ve Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, ilçe eğitim yöneticileri ve il genelindeki tüm okul müdürleri katıldı.

Toplantı, Vali Orhan Tavlı'nın konuşmasıyla başladı. Tavlı, Samsun'da yürütülen eğitim faaliyetlerini değerlendirerek, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin ve yeni eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ise 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 1, 5 ve 9. sınıflarda ilk kez uygulanacak olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni tanıtan bir sunum yaptı. Ağar, yeni müfredatın geliştirilme süreci, ihtiyaç analizi, yenilikler ve programların sadeleştirilmesi gibi konularda ayrıntılı bilgiler verdi. Ayrıca, yeni eğitim öğretim yılının planlamaları ve projeleri üzerinde durdu.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın