Samsun’da Palamut Bolluğu: Fiyatlar 50 TL’ye Düştü

Samsun’da palamut bolluğu yaşanıyor, fiyatlar 50 TL’ye düştü. Balıkçılar, bolluğun devam etmesi halinde palamudun fiyatının 30 TL’ye kadar düşebileceğini öngörüyor.

Samsun’da deniz av yasağının sona ermesiyle birlikte palamut bolluğu yaşanıyor. Karadeniz’in cömert yüzü, balıkçılara bol miktarda palamut getirdi. İki gündür palamutla dolan ağlar sayesinde, ilk gün 80 TL’den satılan palamudun tanesi bugün 50 TL’den alıcı buldu.

Balık satıcısı Onurcan Köse, palamuttaki bolluğun devam etmesi durumunda fiyatların 30 TL’ye kadar düşebileceğini belirtti. Köse, “Bu yıl palamutta ciddi bir bolluk var ve vatandaşlar uzun süredir palamut bekliyordu. İlk gün 80 TL olan palamutun tanesi bugün 50 TL’ye düştü. Herkes bol bol palamut alıyor. Eğer bolluk devam ederse, fiyatların 30 TL’ye kadar düşmesi mümkün” dedi.

Vatandaşlar ve balıkçılar, palamudun bu kadar ucuz olmasını beklemediklerini ifade etti. “Palamudun bol olduğu söyleniyordu, ama bu kadar ucuz olacağını düşünmemiştik. Tanesi 75 ya da 100 TL’den satılır diye düşünmüştük. Palamut, kırmızı et ve tavuk fiyatlarına göre oldukça ucuz” yorumunda bulundular.

Samsun’da mezgit ve istavritin kilosu 50 TL, barbunun kilosu ise 80 TL’den satılmakta.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın