Samsun’da Ani Sağanak Caddeleri Dereye Dönüştürdü

Samsun’da aniden bastıran sağanak yağış, bazı caddeleri dereye dönüştürdü ve işyerlerini su altında bıraktı. Meteoroloji ve AFAD’dan uyarı yapılmayan günün sürpriz sağanağı, vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

Samsun’da hafta sonu etkili olan yağışların ardından, bugün saat 14.30’da aniden bastıran sağanak, şehri kısa sürede etkisi altına aldı. Metrekareye 150 kilogramın üzerinde yağış düşerken, ani ve yoğun sağanak yarım saat sürdü. Bu durum, şehir merkezindeki birçok cadde ve sokağın su altında kalmasına, bazı işyerlerinin ise tamamen suyla dolmasına yol açtı.

Sağanak sırasında, Meteoroloji ve AFAD tarafından herhangi bir uyarı yapılmamış olması nedeniyle vatandaşlar bu sürpriz yağmura hazırlıksız yakalandı. Ani sağanak nedeniyle birçok kişi, yağmurdan korunmak için sağa sola kaçıştı ve binaların altına sığındı.

SAMSUN'DA ANİ BASTIRAN SAĞANAK, SU BİRİKİNTİLERİ VE BASKINLARINA YOL AÇTI. (FURKAN ABREK ÜNAL/SAMSUN-İHA) Samsun'da aniden bastıran sürpriz sağanak nedeniyle bazı caddeler dere gibi aktı, bazı işyerlerini su bastı.

Yağışın etkisiyle, caddelerde su birikintileri oluştu ve yürüyüş yapmak oldukça zor hale geldi. Araçlar ise patlayan rögar kapaklarının arasından geçmekte zorluk yaşadı ve bazı bölgelerde trafiğin aksamasına neden oldu. Kışla Mahallesi’nde caddeler, sağanak nedeniyle adeta dereye dönerek su altında kaldı.

Sağanağın ardından, Samsun şehir merkezinde hava tekrar açtı ve güneş yüzünü gösterdi. Ancak, yaşanan bu ani sağanak, vatandaşlar üzerinde önemli bir etki bırakmış oldu.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın