Samsun TSO’dan KOBİ ve Sağlık Sektörü Talepleri

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, KOBİ ve sağlık sektöründeki sorunları TOBB ve Sağlık Bakanı'na iletti. Samsun'un ihracatı bu yıl yüzde 8,4 arttı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, KOBİ ve reel sektörün karşılaştığı sıkıntıları, talepleri ve önerileri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen TOBB Yönetim Kurulu İstişare Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a aktardıklarını açıkladı.

KOBİ Sorunları ve Talepler TOBB Toplantısında Ele Alındı

Samsun TSO’nun Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Murzioğlu, TOBB Yönetim Kurulu İstişare Toplantısı ve TOBB Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı hakkında bilgi verdi. Murzioğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a KOBİ’lerin finansmana erişim sorunları ve emek yoğun sektörlerdeki rekabet problemleri hakkında bilgi verdiklerini belirtti. Ayrıca, enflasyon muhasebesi ve finansmana erişim güçlükleri gibi konular da gündeme geldi.

Sağlık Sektöründeki Sorunlar Sağlık Bakanına Sunuldu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile yapılan toplantıda ise, ilaç sanayi, medikal hizmetler ve sağlık turizmi alanlarındaki sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirildi. Murzioğlu, Samsun’un sağlık sektöründeki potansiyelinin ülke çapında önemli katkılar sağlayacağını vurgulayarak, sektörün gelişimini desteklemek amacıyla hazırladıkları raporu Bakan Memişoğlu’na sunduklarını ifade etti.

İhracat Artışı ve Samsun’un Ekonomik Performansı

Murzioğlu, Samsun’un ihracat rakamlarına da değindi. 2023 yılının ilk yedi ayında 903 milyon 638 bin dolar olan ihracatın, bu yılın aynı döneminde yüzde 8,4 artışla 981 milyon 734 bin dolara yükseldiğini belirtti. Temmuz ayı ihracatının ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,7 artışla 138 milyon 554 bin dolar olarak gerçekleştiğini ekledi.

Meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi ve karara bağlanmasının ardından sona erdi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın