Samsun polisinden ‘Kaçış Yok’

SAMSUN’da suçlulara göz açtırmayan polis, kesinleşmiş hapis cezaları bulunan, terör suçlarından aranan, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımıyla ilgili yaptığı çalışmalarda onlarda şüpheliyi gözaltına alırken, kaçak 1 ton etil alkol ve binlerce adet uyuşturucu madde ele geçirdi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, il merkezi ve ilçelerimizde terör suçları dahil aranan şahıslara yönelik, haksız kazanç sağlamak amacıyla, uyuşturucu madde ticareti, nakli veya depolanması faaliyetlerini yürüten şahıs yada şahıslara yönelik olarak yapılan çalışmalar ve vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ve devleti zarara uğratacak şekilde piyasaya kaçak ve sahte alkol sürmeye çalışan kişilere yönelik düzenlenen operasyonlar da FETÖ/PDY suçundan aranan ve haklarında ‘Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçu'ndan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan M.T. ve  H.T.'yi saklandıkları yerde kıskıvrak yakaladı. Ekipler ayrıca 'hırsızlık suçu'ndan 7 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası bulunan İ.D.'yi Terme İlçesi'nde, 'Muhafaza Altına Alınmış Eşya Hakkında Hırsızlık suçu'ndan 7 Yıl 9 Ay 22 gün aranması bulunan C.S. ve 2 yıl 8 ay, 2 yıl 6 ay ile 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 olmak üzere toplam 7 şüpheliyi yakaladı.

BİNLERCE HAP ELE GEÇİRİLDİ

7 gün 24 saat mesailerine ara vermeyen ekipler ayrıca haksız kazanç sağlamak amacıyla, uyuşturucu madde ticareti, nakli veya depolanması faaliyetlerini yürüten şahıs yada şahıslara yönelik olarak yapılan çalışmalarda 38 şüpheliyi gözaltına alırken yapılan ev, araç ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 11 bin adet  sentetik ecza, 857 gram metamfetamin, 31 adet ecstasy hap , 13,17 gram esrar, 22,85 gram sentetik kannabinoid, 6 adet uyuşturucu kullanım aparatı, 1 adet kuru sıkı tabanca, 4 adet ruhsatsız tabanca, 226 adet tabanca, 53 adet tüfek fişeği ele geçirilirken toplam ara yakalamakla birlikte 38 şüpheli gözaltına alınarak işlemlerinin ardından adliyeye sevk etti.

1 TON ETİL ALKOL

Ekipler, vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ve devleti zarara uğratacak şekilde piyasaya kaçak ve sahte alkol sürmeye çalışan kişilere yönelik düzenlenen operasyonlarda ise şüphe üzerine bir aracı durdurarak arama yaptı. Araçta 1 ton etil alkol ele geçirilirken sürücü gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıs, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi.

Araştırma Haber: Hakan AKGÜN / SAMSUN

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın