Samsun Oto Pazarında marş basmıyor

Kurban Bayramı'na az bir zaman kala Samsun oto pazarında beklenen hareketlilik yerini sessizliğe bıraktı. Geleneksel olarak bayram öncesi artan araç satışları bu yıl neredeyse yok seviyelerde seyrediyor.

Samsun – Ankara karayolu üzerinde bulunan Samsun Oto Pazarının sessiz ve sakin caddelerinde in cin top oynuyor gün içinde bir iki kişinin dışında gelen müşterinin olmadığı oto pazarında edata sinek avlayan esnaf “ Uzun süre beklemekten dolayı arabalarımızın lastiklerinde neredeyse ot bitecek “ diyor.

Birçok satıcı, işlerin böylesine durgun olmasını ekonomik koşullara ve yüksek faiz oranlarına bağlıyor. Artan döviz kurları ve enflasyon, araç satışlarını olumsuz etkilemesinden yakınan pazar esnafı “ Ekonomide bir iyileşme olmazsa sektör çok ciddi krize girecek. Her bayram çok güzel işler yaparken bu bayram tüm esnaf akşama kadar bulmaca çözüyoruz” diyor.

Samsun Oto Pazarı'nda yıllardır araç alım-satımı yapan  bir başka  galerici de, "Bayram öncesi genelde işler çok yoğun olurdu. Ancak bu yıl hem ekonomik koşullar etkisiyle beklenen satışları gerçekleştiremedik. Faiz oranlarının yüksek olması ve araç fiyatlarının artması, alıcıları zor durumda bırakıyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın