Samsun kent müzesi açıldı

Avrupa'nın en prestijli müzeleri arasında yer alan "Samsun Kent Müzesi" uzun bir aranın ardından kapılarını yeniden ziyaretçilere açtı.

Geçtiğimiz yıl yaşanan sel afeti sonrası ziyarete kapatılan Samsun Kent Müzesi, kısa sürede tamamlanan çalışmalar sonrası yeniden ziyarete açıldı. Yaklaşık 10 aydır müzenin açılışını bekleyen vatandaşlar ve öğrenciler müzeye yoğun ilgi gösterdi. Günlük ziyaretçi trafiğinde artış yaşayan müze her gün 08.30-16.45 saatlerinde misafirlerini ağırlıyor.

Kentin kronolojik tarihinin yer alıyor

2013 yılında kurulan Samsun Kent Müzesi'nde; şehrin tarihi, coğrafyası, kültürü, sosyal yaşamı, ekonomisi, turizmi, sanat tarihi, mimarisi ve yemek kültürü gibi konularda bilgi veriliyor. Kentin kronolojik tarihinin yer aldığı müzede, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a gelişiyle başlayan Kurtuluş Savaşı süreci de anlatılıyor. 2013 yılında Tarihi Kentler Birliği tarafından 'Proje Özel Ödülü'ne layık görülen müze 2015 yılında ise İtalya'nın Bressia kentinde yapılan 'XX. Luigi Micheletti Award Müze Yarışmasında finale kalarak Avrupa'nın en prestijli 6 müzesinden biri seçilmişti.

Şehirler kimlikleri ile yaşarlar

Kent Müzesi’nin geçen yıl Eylül ayında sel afeti sonrası ziyarete kapatıldığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan,” Göreve gelir gelmez çalışmaları hızlandırarak, Kent Müzemizi ziyaretçilerimize açtık. Kent Müzesi şehrimiz için önemli. Hem tarihimize hem kültürümüze ışık tutuyor. Şehirler kimlikleriyle yaşar. Bizler bu bilinçle şehrimizin tarihi, kültürel zenginliklerinin bilinciyle hareket ediyoruz. Şehir hafızamızın ışığında Samsun’u daha ileri taşıma gayesiyle hareket ediyoruz. Ülkemizin dört bir yanından gelen vatandaşlarımızın Samsun’u tanımaları bakımından müzemizin önemi büyük. ” diye konuştu.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın