Samsun Adliyesi Kendi Enerjisini Üretecek

Samsun Adliyesi, kurulacak güneş enerji santraliyle yüzde 40 enerji tasarrufu sağlayacak ve Türkiye’de kendi enerjisini üreten ilk adliye olacak.

Samsun Adliyesi, enerji tasarrufu ve çevre dostu uygulamalarla Türkiye’de bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, adliyede kurulacak güneş enerji santralinin devreye girmesiyle enerji tüketiminde yüzde 40 oranında tasarruf sağlayacaklarını açıkladı. Bu proje, Samsun Adliyesi’ni kısmen de olsa kendi enerjisini üreten ilk adliye yapacak.

2024-2025 Adli Yıl Açılışı Kokteyl Programı, Samsun Adliyesi İsa Fidan Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından protokol konuşmalarıyla devam etti. İlk konuşmayı yapan Samsun Baro Başkanı Pınar Gürsel Yıldıran, yeni adli yılın herkes için hayırlı olmasını diledi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Türkiye’ye örnek olacak güneş enerji sistemi projesi hakkında bilgi verdi. Dünya Bankası finansmanlı bu proje, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın desteğiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Proje kapsamında adliye binasının dört blok çatısına yerleştirilecek güneş panelleriyle, adliyede yüzde 40 enerji tasarrufu hedefleniyor.

Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Mustafa Çetin de konuşmasında yargının kalite sorunlarına dikkat çekti ve özverili çalışma sözü verdi. Program, protokol üyeleri ve yargı personelinin katıldığı kokteyl ile sona erdi. Programa Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve diğer yetkililer katıldı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın