Palamut ve İstavrit Bu Sezon Yüz Güldürecek

1 Eylül'de başlayacak balık av sezonu öncesinde, balıkçılar denizlerdeki hareketliliği yakından takip ediyor. Özellikle palamut balığının bu yılki görüntüsü, sezonun bereketli geçeceğine dair umutları artırdı.

Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, palamut ve istavritin bu sezon umut verici bir durumda olduğunu belirtti. Mutlu, “Numune olarak hemen hemen her yerde bizi tatmin edecek şekilde palamut görüntüsü var. İstavrit de boyut olarak iyi, inşallah av verir, bereketli olur,” dedi.

Palamut Av Boyutuna Ulaştı

Mutlu, palamutun av için belirlenen boyuta ulaştığını ve şu anda denizlerde küçük, orta ve büyük boyutlarda palamutların görüldüğünü söyledi. “Balık şu anda 32-34 cm civarında ve balıkçının tabir ettiği boyuta ulaştı. İnşallah, bol miktarda avlanarak tezgahlarda yerini alacak ve vatandaşımıza bol bol balık yedireceğiz,” diye konuştu.

İklim Şartları Önemli

Mutlu, balık popülasyonunun devamlılığı için iklim ve hava şartlarının önemine dikkat çekti. Şu anda denizdeki koşulların balığın havyarını tutturması için uygun olduğunu belirtti ve “Her yerde görülen numuneler güzel, inşallah balıkçımız vatandaşımıza bol balık yedirecek,” dedi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın