Özgür Özel’den İmamoğlu ve Filistin Açıklamaları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu’na destek vererek, “İstanbul’un sevgilisini kimsenin insafına bırakmayız,” dedi. Özel, Filistin davasını savunduklarını ve birliklerini bozmak isteyenlere karşı sert durduklarını da belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek verdi. Özel, “CHP, Ekrem İmamoğlu’nun yanındadır. İstanbul’un sevgilisi, partimizin gözdesini kimsenin kem gözlerine emanet etmeyiz, insafına bırakmayız. Herkes haddini bilecek” dedi.

Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümünde düzenlenen 20. Olağanüstü Kurultay’da konuşan Özel, Filistin’in haklı davasını savunmanın Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Filistin davasını sahiplenmek olduğunu belirtti. Ayrıca, Gazze’deki zulme karşı uluslararası düzeyde mücadele ettiklerini vurguladı.

Özel, yerel seçimler öncesinde birliği bozmak isteyenlere ve partilerini kaybettirmeye çalışanlara sert eleştirilerde bulunarak, “Bu partiyi bırakıp başka yerlere gidenler ve AK Parti’nin kazanmasına katkı sağlayanları not ettik” dedi. İttifak yapma konusundaki tavizleri ve bu süreci değerlendiren Özel, CHP’nin yeni bir anayasa için güçlü bir meclis ve yönetici irade gerektiğini ifade etti.

Özel, mevcut anayasaya uyulması gerektiğini vurgulayarak, “Yeni anayasa için, mevcut anayasaya uyulması şarttır. CHP, yeni anayasayı yapacak güçlü bir irade için beklemektedir” dedi. Tüzük değişikliklerine de değinen Özel, dönem kuralı ve ön seçimler hakkında bilgi verdi.

Son olarak, Hakkari’ye kayyum atanmasını kınayan Özel, “Hakkarililerin belediye başkanı seçememesini sonuna kadar kınıyorum” ifadelerini kullandı. İmamoğlu’nun CHP’nin bir parçası olduğunu ve her türlü destekle yanında olduklarını yineleyerek, “İmamoğlu’nu kimsenin insafına bırakmayız” dedi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın