Özgür Özel’den Erken Seçim Çağrısı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ATO Congresium'da devam eden "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Özel, konuşmasında, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin seçmenlerini pişman ettiğini belirterek, halkın erken seçim talebinin yüzde 50'yi geçtiğini vurguladı. Özel, “Bu milletin 5 yıl dayanacak gücü olmadığı gibi bizim de iktidarı 4 yıl daha bekleyecek sabrımız yok” dedi.

Erken Seçim İçin Açık Çağrı

Özgür Özel, iktidara erken seçim için tarih vererek açık çağrı yaptı. “2025 Kasım’da bizim karşımıza çıkmaya varsanız CHP burada,” diyen Özel, 2025 yılının Kasım ayında seçim yapılması için hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca, eğer mevcut iktidar seçimleri ertelemeye devam ederse, CHP’nin Meclis’te seçimlerin yenilenmesi için harekete geçmeye hazır olduğunu belirtti.

Seçmenlerin Erken Seçim Beklentisi

Özel, son 5 ayda 9 tematik miting gerçekleştirdiklerini ve her mitingin daha kalabalık ve coşkulu geçtiğini söyledi. Toplumda erken seçim beklentisinin anketlerde yüzde 50'yi geçtiğini belirten Özel, bu durumun erken seçim talebinin ne denli güçlü olduğunu gösterdiğini ifade etti. Özel, CHP'nin bu beklentiyi karşılamaya ve gerekli hazırlıkları yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

"Geçim Olmazsa Seçim Olur"

Konuşmasında ekonomik zorluklara da değinen Özel, geçim sıkıntısının erken seçim talebini körüklediğini belirtti. Emekliler, asgari ücretliler, çiftçiler, esnaflar, atanamayan öğretmenler, işsizler ve umutsuz gençlerin erken seçim istemelerinin doğal olduğunu söyledi. CHP’nin bu talepleri dikkate alarak seçim çağrısı yaptığını ve halkın güvenini boşa çıkarmayacaklarını ifade etti.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın