Özgür Özel, Başörtüsü Nedeniyle Reddedilen Öğrenciyle Görüştü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dünya Diş Hekimliği Kongresi’nde başörtüsü nedeniyle görev verilmeyen Dilara Çiçek’le görüştü, yaşanan ayrımcılığı kınadı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da düzenlenecek olan Dünya Diş Hekimliği Kongresi’nde görev almak için başvuran ancak başörtüsü nedeniyle başvurusu reddedilen 21 yaşındaki Dilara Çiçek ile bir telefon görüşmesi yaptı. Özel, bu olayın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, ayrımcılığın her türüne karşı olduğunu belirtti. Görüşmede, “Öğrencilik yıllarımda da bu tür ayrımcı uygulamalara hep karşı çıkıyordum. Aradan geçen 30 yılın ardından hâlâ benzer ayrımcılıkların yaşanması beni derinden üzdü. Bu tür olayların bir daha tekrarlanmaması için elimizden geleni yapacağız,” dedi. Özel, Çiçek’i ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 9 Eylül’deki 101. kuruluş yıldönümü etkinliklerine davet etti.

NE OLMUŞTU?

Diş Hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek, Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde görev almak için başvuru yapmış, ancak başörtüsü taktığı için başvurusu reddedilmişti. Çiçek, süreci şöyle anlattı: “Bir arkadaşımla birlikte form doldurduk ve geri dönüş yaptılar. Kadıköy’deki yerlerine gittik, bir gün sonra arkadaşıma geri dönüş yapıldı ve ne giymesi gerektiği gibi detaylar verildi. Ancak bana geri dönüş yapılmadı. Koordinatör olan Başak Hanım’ı arayıp sorduğumda, bana ‘FDI başörtülü çalışan istemiyor’ dedi. Şok oldum, ne diyeceğimi bilemedim.”

Çiçek, bu durumu arkadaşına anlattığında, arkadaşının da çok şaşırdığını ve 2024 yılında hâlâ böyle bir ayrımcılığın yaşanmasının inanılmaz olduğunu söyledi. Çiçek, “Bu büyük bir kongre, deneyim kazanmak için çalışmak istedim. Ancak böyle bir gerekçe ile reddedilmek çok üzücüydü,” diye ekledi.

Yaşanan olay üzerine kongre organizasyonundaki yetkililerden biri olan Onur Bey, Çiçek’i arayarak yaşananları kınadıklarını ve yanlış anlaşıldığını iddia eden Başak Hanım’ın sözlerini düzeltmeye çalıştıklarını söyledi. Ancak Çiçek, bu noktadan sonra kongrede görev almak istemediğini belirtti ve durumu reddetti.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın