Özgür Özel: "Askıda Yemek Uygulaması Başlayacak"

Bandırma Belediyesi'nin ilk Halk Lokantası, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla açıldı. Lokanta, ekonomik fiyatlarla hijyenik ve sağlıklı yemek sunmayı amaçlıyor. Özel, açılışta "askıda yemek" uygulamasının başlayacağını duyurdu.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Bandırma Belediyesi tarafından hayata geçirilen ilk Halk Lokantası'nın açılışı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla gerçekleştirildi. İstanbul başta olmak üzere birçok CHP'li belediyede uygulanan uygun fiyatlı ve hijyenik yemek sunan sosyal hizmet modeli, artık Bandırma'da da hizmete girdi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın öncülüğünde başlatılan Halk Lokantası, Cumartesi Pazarı Kapalı Pazar Yeri'nde açıldı. Lokanta, ekonomik fiyatlarla sağlıklı ve lezzetli yemekler sunmayı hedefliyor. Açılış törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, CHP Balıkesir Milletvekilleri Ensar Aytekin ve Serkan Sarı, CHP İl Başkanı Erden Köybaşı ve diğer partililer katıldı.

Başkan Mirza: "Dar Gelirli Ailelere Destek"

Açılışta konuşan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, "Halk lokantamız, hijyenik koşullarda hazırlanan günlük yemek menüleriyle Bandırma halkına sağlıklı ve dengeli beslenme olanağı sunacaktır. Bu sosyal hizmet projemizle özellikle dar gelirli ailelerimize ve ihtiyaç sahiplerine destek olmayı amaçlıyoruz," dedi.

Özgür Özel: "Askıda Yemek Uygulaması Başlayacak"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açılışta yaptığı konuşmada, ülke genelindeki kent lokantalarında "askıda yemek" uygulamasının başlayacağını duyurdu. Özel, "Cebinde parası olan yemek yerken, hesabını öderken yoksullara yardım etmek isteyenler askıya yemek bırakabilir. Askıda yemek uygulamasıyla zor durumdaki vatandaşlar ücretsiz olarak yemek yiyebilecek," şeklinde konuştu. Ayrıca, Bandırma'daki Halk Lokantası'nın Türkiye genelinde açılan 49. lokanta olduğunu belirten Özel, "Bu sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla ilerleyen günlerde tabelalar 'Kent Lokantası' olarak değişecek. Bandırma'daki bu önemli açılış bizi mutlu ediyor," dedi.

Yardım ve Ziyaretler

Törenin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk Lokantası'nda vatandaşlara 3 çeşit yemek ikram etti. Daha sonra, Bandırma'da bir dizi ziyarette bulunan heyet, Sevgi Yolu'nun yeniden düzenlenen alanını ziyaret etti. Günün sonunda, Bandırma'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte halka hitap etti.

Özgür Özel, ilçeyi ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesinin ve Balıkesir'deki toplam nüfusun yüzde 94'üne denk gelen belediyelerin CHP tarafından kazanılması, doğru adayların belirlenmesine, ilçe örgütlerimizin çalışmasına ve kampanyanın başarısına bağlıdır. Bu başarıda en büyük pay Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye ittifakına sahip çıkan sizlerindirsiniz," dedi.

Etkinlik, sanatçı Emre Altuğ'un sevilen şarkılarıyla sona erdi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın