Ortak Finansman Destek Programı Başarı Getirdi

OKA ve KOSGEB'in desteklediği program sayesinde Samsun Gıda OSB'de bir firma, kekik ekstresi üretim hattı kurdu ve talepte büyük artış yaşadı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliğiyle yürütülen "Ortak Finansman Destek Programı" meyvelerini vermeye başladı. Bu program, Orta Karadeniz Bölgesi’nde faaliyet gösteren imalat sanayi işletmelerinin katma değerli üretim, uluslararasılaşma ve genç istihdamını desteklemeyi amaçlıyor. Ayrıca, KOBİ’lerin finansman ihtiyacını karşılamayı ve bölgede yatırım hareketi başlatmayı hedefliyor.

Yeni Üretim Hattı Kuruldu, Katma Değerli Ürün Üretiliyor

Program çerçevesinde, Samsun Gıda OSB’de takviye edici gıdalar ve bitkisel ürünler sektöründe faaliyet gösteren bir firma, “Yüksek Katma Değerli İthalat İkamesi Özelliğindeki Doğal Kekik Ekstresi Şurubu Üretimi” isimli projesiyle desteklendi. Tamamlanan proje ile firma, yeni bir üretim parkuru kurarak kapasitesini artırdı. Bu yeni parkur sayesinde kekik bitkisi işlenerek yüksek katma değerli ürünler haline getiriliyor.

Firma yetkilileri, OKA ve KOSGEB’in sağladığı desteğin projelerine büyük katkı sağladığını belirtti. Ecz. İsa Melek ve Biyomühendis Kübra Kayaalp, “Şirketimiz, yüz yıllardır hastalıklara karşı iyileştirici ve koruyucu etkileri bulunan bitkisel ve doğal kaynaklı ham maddeleri bilimsel eczacılık teknolojileriyle imal ediyor. AR-GE ekibimizle birlikte bitkisel ve doğal ham maddelerin temini, analizi ve nihai ürüne dönüştürülmesi çalışmalarını sürdürüyoruz. Kudret narı, calendula, sarı kantaron ve kekik bitkilerini işleyerek likit şurup, tablet, krem, pomat, sert kapsül, yumuşak kapsül gibi takviye edici gıdalar, bitkisel ürünler ve kozmetik ürünler üretiyoruz. Ürünlerimizi üç ülkeye ihraç ediyoruz” dedi.

Programın Etkileri ve Gelecek Hedefleri

Yeni üretim hattının kurulmasıyla ürünlere olan talep ve siparişlerde belirgin bir artış yaşandığını ifade eden yetkililer, OKA ve KOSGEB’in desteğiyle bu tür programların işletmelerin potansiyelini artırmada büyük rol oynadığını vurguladı. Firma, bu destekle hem makine parkurunu hem de ürün çeşitliliğini artırarak sektördeki rekabet gücünü güçlendirdi.

Geliştirilen projeler, bölgede yatırım hareketini teşvik ederken, imalat sanayinin uluslararası alanda daha rekabetçi hale gelmesine de katkı sağlıyor. Program, bölgedeki diğer KOBİ'lerin de benzer şekilde desteklenmesini ve başarılı projeler geliştirmesini teşvik ediyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın