Operatör Tarifelerine Yüzde 400 Zam

Operatör tarifelerine yapılan zamlar, bazı faturaları yüzde 400 oranında artırdı ve vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

Operatör firmalarının tarifelere yaptığı zamlar, bazı faturaların yüzde 300-400 oranında artmasına neden oldu. 265 TL’lik bir faturanın 1200 TL’ye çıktığını belirten vatandaşlar, operatörlerin "kampanyalarını" aldatıcı buldu.

Ekonomik kriz ve yüksek enflasyon, vatandaşların geçim sıkıntısını derinleştirirken, telefon ve internet tarifelerine yapılan peş peşe zamlar fatura bedellerini uçurdu. Sosyal medyada bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, #OperatörSoygunu etiketini gündeme taşıdı.

Birgün'de yer alan habere göre, bir kişi 235 TL olan faturasıyla ilgili olarak, bu bedelin neredeyse 4 kat artarak 814 TL'ye yükseldiğini paylaştı. Başka bir vatandaş ise haziran ayında 265 TL ödediği faturanın, ağustos ayında 1200 TL olduğunu belirtti.

'Resmen Hırsızlık'

GSM operatörlerinin sözleşmesi biten mevcut müşterilere fahiş teklifler sunduğunu vurgulayan vatandaşlar, “Her yıl bu yüzden gidip geliyoruz. Yeni müşterilere 200 TL'ye verdiği tarifeyi mevcut müşterilere 600 TL'ye sunuyorlar. Bu resmen hırsızlık” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

'Kampanyalar Aldatıcı'

"Size özel kampanya" adı altında yanıltıcı bilgiler sunulduğunu belirten vatandaşlar, “Örneğin size özel 190 TL diyorlar, ama gerçekte bu sadece ilk 3 ay için geçerli, sonrasında yüksek ücretler talep ediliyor. Kampanyalar aldatıcı, bu duruma bir çözüm bulunmalı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın