Okul Alışverişinde E-Ticaret Patlaması

Okulların açılmasına günler kala, hem fiziksel mağazalarda hem de e-ticaret platformlarında alışveriş hareketliliği yaşanıyor. En çok talep gören ürünler arasında defter, kalem, silgi, okul çantası gibi kırtasiye malzemeleri yer alırken, notebook ve tablet satışlarında da artış gözlemleniyor.

E-Ticaret Hacmi İkiye Katlanıyor

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, Türkiye'de e-ticaret hacminin 2023 yılında yüzde 115 artarak 1,85 trilyon liraya ulaştığını, yıl sonunda ise 3,4 trilyon liraya ulaşmasının beklendiğini belirtti. Çevikoğlu, okul alışverişinde de e-ticaretin önem kazandığını ve ailelerin kırtasiye malzemeleri ile okul kıyafetlerini büyük ölçüde online platformlardan temin ettiğini ifade etti.

Okul Alışverişinde Fiyat Artışı ve Beklentiler

Okul alışverişi fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 56 oranında arttığını dile getiren Çevikoğlu, kırtasiye ürünlerinde önümüzdeki 15 gün içinde 10 milyar liralık e-ticaret hacmi beklediklerini açıkladı.

Elektronik Ürünlerde Talep Artışı

MediaMarkt Türkiye Kategori Direktörü Hakkı Orhun, okulların açıldığı dönemin elektronik ürün satışlarında hareketliliğin arttığı bir dönem olduğunu belirtti. Özellikle notebook, tablet, yazıcı, modem ve router gibi ürünlerin satışında artış beklendiğini ifade eden Orhun, küçük yaş grupları için çocuk saatleri, büyük yaş grupları için ise akıllı telefon, akıllı saat ve kulaklık satışlarında da artış öngördüklerini söyledi.

Dayanıklı Tüketim Ürünlerinde Satış Artışı

Orhun, üniversite öğrencileri ve şehir değişiklikleri nedeniyle ev taşımalarının arttığı bu dönemde, çamaşır makinesi, buzdolabı, televizyon, ütü ve elektrikli süpürge gibi dayanıklı tüketim ürünleri ve küçük ev aletlerinin satışlarının da yükseldiğini belirtti.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın