O illerde tüm etkinlikler Yasaklandı

TÜRKİYE'nin doğu ve güneydoğu bölgelerindeki bazı illerinde bölücü terör örgütünün 'teröre müzahir yapılarca yaygın illegal eylemler yapılabileceği, milli birlik ve beraberliği zedeleyici, kışkırtıcı eylemlerin gerçekleştirilebileceği' ihtimallerine karşı tüm etkinlikler yasaklandığı valilikler tarafından duyuruldu. İşte hangi ilde kaç gün yasak var? detayları

Bitlis’te tüm etkinlikler 5 gün
Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde tüm etkinliklerin 5 gün süreyle yasaklandığı belirtildi. Yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde bugünden itibaren 14.10.2024 saat 23.59’a kadar tüm etkinliklerin 5 gün süre yasaklandığı bildirildi.

Mardin'de de 4 gün
Mardin Valiliği, kent genelinde her türlü toplanma, basın açıklaması, miting yapma, yürüyüş gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını bildirdi. Açıklama da Mardin il sınırları içerisinde (il merkezi, ilçeler, polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinin tamamı) 10 Ekim 2024 Perşembe günü saat 08.00’dan 14 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 08.00’ a kadar 4 gün süre ile yasaklanmış" denildi.

Batman Valiliği: 5 gün süreyle
Batman Valiliği, açık alanlarda yapılmak istenen her türlü eylemin 5 gün süreyle yasaklandığını duyurdu .Açıklamada, "9 Ekim bahane gösterilmek suretiyle PKK/KCK terör örgütünün çağrıları kapsamında yapıldığı değerlendirilen diğer eylemleri de kapsayacak şekilde, açık alanlarda yapılmak istenen (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma ve benzeri) her türlü eylem, 9 Ekim günü saat 00.01'den 13 Ekim saat 23. 59'a kadar 5 gün süreyle yasaklanmıştır"

Valiliklerden yapılan açıklamalarda işe şu detaylara yer verildi:
"Terör örgütü PKK/KCK'nın çağrıları dahilinde "9 Ekim" bahane gösterilerek, bu tarihten itibaren ildeki teröre müzahir yapılarca yaygın illegal eylemler yapılabileceği, milli birlik ve beraberliği zedeleyici, kışkırtıcı eylemlerin gerçekleştirilebileceği, Cumhuriyetin temel nitelikleri ve devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü hedef alan müessif olayların yoğunluk kazanabileceği, kamu düzeni ve güvenliğinin ciddi şekilde bozulabileceğinin mütalaa edildiği belirtildi. Bu kapsamda, halkın huzurunun sağlanması, söz konusu tehdit ve risklerin ortadan kaldırılması maksadıyla; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanun'unun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanun'unun 11/A, B ve C maddeleri gereğince ilin mülki sınırları içerisinde bazı tedbirlerin alınmasının uygun görüldüğü bildirildi" denildi.

Van'da da 5 gün yasak

Van Valiliği, kentte yapılacak bazı eylem ve etkinlikleri 5 gün süreyle yasakladığını duyurdu.

Diyarbakır Valiliği'de 5 günlük açıklamıştı
Diyarbakır Valiliği ise yaptığı açıklamada 9 Ekim 2024 günü saat 00.01'den 13 Ekim 2024 günü saat 23.59'a kadar 5 gün süreyle yasaklanmıştır" denildi.

Haber: Hakan AKGÜN

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın