Nvidia, Sakana AI’a 100 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı

Nvidia, Japon yapay zeka şirketi Sakana AI'a 100 milyon dolarlık yatırım yaptı. Sakana AI, Japonya'da yapay zeka araştırmaları ve veri merkezleri konularında Nvidia ile işbirliği yapacak.

Nvidia, Japonya merkezli yapay zeka şirketi Sakana AI'a 100 milyon dolarlık bir finansman turunda yatırım yaptı. Sakana AI, Google mühendisleri tarafından 2023 yılında kuruldu ve şu ana kadar önemli bir yatırım turu gerçekleştirdi. Seri A turunu yöneten yatırımcılar arasında New Enterprise Associates, Khosla Ventures ve Lux Capital yer alıyor.

Sakana AI, Japonya'da yapay zeka araştırmalarını teşvik etmek, veri merkezleri kurmak ve yapay zeka topluluğu oluşturmak için Nvidia ile işbirliği yapacak. Şirket, doğadan ilham alan temel modellerin otomatikleştirilmesini hedefleyen bir teknoloji geliştiriyor. Ocak ayında Lux Capital'in liderliğindeki tohum finansman turunda 30 milyon dolar toplamıştı.

Nvidia CEO'su Jensen Huang, Sakana AI'ın Nvidia'nın bilgi işlem platformu ile bilimsel keşifleri hızlandıracak ve Japonya'da yapay zekanın demokratikleşmesini teşvik edecek şekilde son teknoloji temel modeller geliştireceğini belirtti.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın