Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar

Narin Güran cinayetinde ağabey Enes'in cinayet öncesi Diyarbakır'a gelmesi dikkat çekti. Zanlı sayısı 12'ye yükseldi, Narin’in boğularak öldüğü tespit edildi. İmam R.K. hakkında idari soruşturma açıldı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra Eğartutmaz Deresi'nde ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Malatya'da çalışan ağabey Enes Güran, Narin'in kaybolmasından bir gün önce Diyarbakır'a geldi. Bu durum, "Enes cinayet için mi çağrıldı?" sorusunu gündeme getirdi.

Narin Güran cinayetiyle ilgili olarak amca Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran'ın tutuklanmasıyla birlikte cezaevine gönderilen zanlı sayısı 12'ye çıktı. Narin’in ağabeyi Enes, annesi Yüksel ve amcaları da tutuklandı. Adli Tıp Kurumu'nun ilk raporlarına göre, Narin boğularak öldürülmüş ve vücudunda çürüme ile kanama belirtileri tespit edilmiştir.

Ağabey Enes Güran, cinayet öncesinde Diyarbakır'a gelme gerekçesi olarak "Ağabeyim askere gidecek ve kuzenimin düğünü var" demişti. Ancak, Enes'in kolundaki diş izleri ve sırtındaki tırnak izleri, Narin’i boğarak öldürme iddialarını gündeme getirdi.

Diğer yandan, tutuklu amca Salim Güran’ın oğlu Devran Güran’ın, olay günüyle ilgili WhatsApp yazışmalarını ve arama kayıtlarını sildiği belirlendi. Devran, silme işlemiyle ilgili açıklama yapmazken, babasının Narin kaybolduktan sonra "Siz karışmayın, ben hallederim" dediği iddialarına da yanıt verdi.

Cinayet soruşturmasında gözaltına alınan ve 11 Eylül’de serbest bırakılan imam R.K. hakkında sosyal medyada uygunsuz görüntüler olduğu iddiaları üzerine idari soruşturma başlatıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu iddiaları incelemek üzere 2 müfettiş görevlendirdi. İmamın yıllık izinde olduğu öğrenildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, cinayet sonrası aile üyeleri ve köydeki kişilerin sildiği WhatsApp mesajlarının META'dan temin edilmesi süreci hakkında açıklama yaptı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın